REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemčija namešča obrambne sisteme v letala najpomembnejših uradnikov

Nemčija namešča obrambne sisteme v letala najpomembnejših uradnikovVisokotehnološki sistem, ki bo vgrajen v letalo A350, lahko s pomočjo laserskih impulzov onemogoči sistem za vodenje raket. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemčija bo namestila sisteme protiraketne obrambe na tri nova vladna letala, ki jih uporabljajo visoki vladni uradniki, poroča Spiegel.

Poročilo navaja, da naj bi nemško obrambno ministrstvo ustrezno pogodbo predložilo v odobritev parlamentarnemu odboru za proračun do konca leta.

Spiegel poudarja, da bodo tri letala Airbus A350, ki jih večinoma uporabljajo predsednik države Frank-Walter Steinmeier, kancler Olaf Scholz in zunanja ministrica Annalena Baerbock, opremljena z infrardečim sistemom na trupu, ki lahko z laserskimi impulzi onesposobi sistem za vodenje raket.

Visokotehnološki sistem, ki bo vgrajen v A350, je razvilo izraelsko podjetje Elbit v sodelovanju z nemškim dobaviteljem letalskih delov Diehl Group, s tem sistemom pa so že opremljena številna vojaška transportna letala.

Namestitev bo potekala postopoma, tako da bodo nekatera letala na voljo ves čas, poroča Spiegel.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek