REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kriza v Nemčiji udarila tudi po pivu: Zapirajo eno najstarejših pivovarn

Kriza v Nemčiji udarila tudi po pivu: Zapirajo eno najstarejših pivovarnDružina, ki je lastnica pivovarne »Schlössle«, navaja, da zaradi padca porabe ne more več pokrivati ​​svojih stroškov. Vir: Posnetek zaslona, X

Pivovarna Schlössle v nemškem mestu Neu-Ulm, ena najstarejših na Bavarskem, bo konec decembra po 334 letih delovanja prenehala s proizvodnjo piva. Družina, lastnica pivovarne, pravi, da zaradi padca porabe ne more več pokrivati ​​stroškov.

»Ta korak je ekonomsko nujen. Za nadaljevanje varjenja piva bi morali vložiti nekaj sto tisoč evrov. Takšne vsote ni mogoče pokriti s prodajo do 1500 hektolitrov piva na leto,« je za Bild povedala solastnica Christa Zoller-Kaltenbacher.

Po njenih besedah ​​je trenutno škatla z 12 steklenicami njihovega klasičnega piva »Märzen« po ceni 13,5 evra »prenizka«, cene pa ne morejo podvojiti, ker »to na trgu ni izvedljivo«.

Kljub težki, a finančno nujni odločitvi, da končajo dolgo zgodovino malega podjetja, bodo lastniki ohranili pivovarno kot restavracijo.

»Čeprav 'Schlössle ' ne bo več točil lastnega piva, bo ostal prostor pivske kulture.

Povezali se bomo z drugimi pivovarnami in ko nam bo zmanjkalo piva, bomo ponudili druga, kakovostna piva in druge specialitete,« poudarja družina.

Staro poslopje pivovarne je bilo namreč leta 1673 preurejeno v gostilno, leta 1690 pa tudi pivovarna. Takratna kakovost piva je bila odlična, sam lokal pa zelo priljubljen.

Lokacija je postala last družine Zoller pred več kot 135 leti, leta 1879.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek