REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

General Sirski šokiral: ruska vojska vsak dan močnejša, število tankov in oklepnikov podvojeno, topništva potrojeno!

General Sirski šokiral: ruska vojska vsak dan močnejša, število tankov in oklepnikov podvojeno, topništva potrojeno!Aleksander Sirski. Vir: Posnetek zaslona, X

Britanski Guardian je objavil intervju z poveljujočim ukrajinskih sil.

Ob običajnih zavajanjih o menda groznih ruskih izgubah - pri čemer v isti sapi general pove, da o ukrajinskih ne more govoriti, ker so to občutljive informacije – intervju razkriva več šokantnih dejstev.

Šokantnih seveda predvsem za bralce množičnih medijev na zahodu in tudi v Sloveniji.

Sirski namreč v intervjuju jasno pove, da je Rusija leta 2022 začela svojo »posebno vojaško operacijo« le z okoli 100 000 vojaki!

Na drugi strani pa jo je pričakalo najmanj 250 000 dobro utrjenih ukrajinskih vojakov, nato pa so sledile še nove mobilizacije.

Sirski jasno pove, da je Rusija leta 2022 začela svojo »posebno vojaško operacijo« z okoli 100 000 vojaki, do konca leta pa jih bo imela na bojišču 690 000! Že iz tega je jasno, da so zgodbe o tem, kako je Rusija menda želela osvojiti Ukrajino v samo nekaj dnevih popolna laž.

Že iz tega je jasno, da so zgodbe o tem, kako je Rusija menda želela osvojiti Ukrajino v samo nekaj dnevih popolna laž.

Jasno je, da je Rusija izvršila le omejeno operacijo, katere namen je bil prisiliti Ukrajino v kompromis. A ko to ni bilo mogoče, zaradi neumne politike EU in ZDA, se je Rusija (upravičeno) odločila, da Ukrajino res spremeni v nefunkcionalno, okrnjeno državo.

Naslednji šok: ruska vojska se po oceni Sirskega vztrajno krepi in je na tem da bo do konca leta 2024 dosegla skoraj 690.000 vojakov!

Kako je torej to mogoče, ob vseh poročilih o ogromnih izgubah Rusov?

Še nedolgo tega smo lahko brali ocene zahodnih obveščevalcih o tem, kako Rusija izgublja 100.000 vojakov mesečno… 

To preprosto nima smisla.

Je mogoče, da smo imeli tisti, ki smo opozarjali na popolnoma drugačno stanje na fronti morda spet imeli prav?

Očitno je tudi, da so bile ocene organizacij kot je MediaZone ponarejene, ko so v zadnjem času začele ruske izgube padati na zgodovinsko najnižjo raven, nato pa so nenadoma spremenili »metodologijo«, da bi lahko javnosti postregli z domnevno višjimi izgubami ruske vojske.

Naslednja šokantna novica, ki jo prinaša poveljnik ukrajinske vojske se dotika moči ruske vojske.

Sirski namreč trdi, da ruskih tankov ne samo da jih ne zmanjkuje na fronti, pač pa je njihovo število naraslo s 1700 na 3500.

Rusko topništvo se je potrojilo, število oklepnih transporterjev pa naj bi naraslo z 4500 na 8900.

Število tankov je naraslo z 1700 na 3500. Rusko topništvo se je potrojilo, število oklepnih transporterjev pa naj bi naraslo z 4500 na 8900.

Še nedolgo tega pa smo lahko v zahodnih medijih prebrali, da lahko Rusija naredi le 50 topovskih cevi na leto…

Sirski tudi opozarja, da je samo v Zaporožju zbranih 90.000 ruskih vojakov, ki so pripravljeni na napad v smeri Orehova.

Sirski ne glede na to trdi, da bo Ukrajina zmagala in da on ve, kako se bo to zgodilo.

Vendar njegovi podatki kažejo drugačno sliko.

Ruska vojska je vse močnejša, ukrajinska pa ima težave s popolnjevanjem že obstoječih enot.

To pove vse.

Ukrajina je na poti v poraz.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek