REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Namesto v zapor - ovacije: V ZDA s huronskimi aplavzi sprejeli genocidnega vojnega zločinca Netanjahuja!

Namesto v zapor - ovacije: V ZDA s huronskimi aplavzi sprejeli genocidnega vojnega zločinca Netanjahuja!Benjamin Netanjahu in dokončna rešitev njegovega problema. Vir: X, posnetek zaslona

Izraelski premier je na obisku v ZDA, kjer se je v Kongresu oglasil zaradi svojega četrtega nagovora.

Medtem ko so ga v Washingtonu pričakali protesti in bojkot, so ga v samem Kongresu sprejeli z ovacijami.

ZDA bodo svetu predavale o mednarodnem pravu in redu, nato pa z ovacijami in aplavzom pozdravile genocidnega vojnega zločinca.

To je ameriška hinavščina v popolni podobi, je ocenila ena od komentatork.

Izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja so na ulicah Washingtona pozdravile množice propalestinskih protestnikov, ko je prišel, da bi zaprosil za večjo podporo ameriškega Kongresa.

Mnoge komentatorje je že strah, da bo pod vplivom židovskega lobija tudi omrežje X začelo cenzurirati proticionistične vsebine.

Sredin nagovor je Netanjahujev četrti pred ameriškimi poslanci, s čimer je presegel prejšnji zgodovinski rekord treh govorov britanskega voditelja Winstona Churchilla.

Kapitolski grič je bil pred dogodkom utrjen, na desetine washingtonskih ulic je bilo zaprtih in jih je nadzorovala do zob oborožena policija.

Na Kapitol je prišel tudi Elon Musk in priznal, da je »gost Netanjahuja«.

Mnoge komentatorje je zato že strah, da bo pod vplivom židovskega lobija tudi omrežje X začelo cenzurirati proticionistične vsebine.

»Osvobodite Palestino,« »Ustavite vojne zločine v Gazi«, »Končajte vso pomoč Izraelu« in »Vojni zločinec« so bili le nekateri napisi, ki so jih nosili protestniki, ki so protestirali proti Kapitolu, Beli hiši in hotelu Watergate, kjer naj bi Netanjahu ostal čez noč.

V Kongresu okoli 50 kongresnikov ni želelo poslušati Netanjahuja, ena sama kongresnica pa je imela napis »vojni zločinec.«

»Netanjahu pridi ven, aretirali te bomo zaradi genocida!« je vzklikala ena skupina demonstrantov.

Čez noč so skupine aktivistov zlile rdečo barvo v fontane zunaj kongresnega kompleksa in na bližnje zgradbe projicirale napise, ki so izraelskega voditelja označili za vojnega zločinca.

Množice protestnikov so protestirale tudi pred hotelom Watergate in povzročale hrup, tako da Netanjahu – ali kateri koli drugi gostje ali prebivalci – niso mogli spati.

Aktivisti so tudi sprožili požarne alarme v hotelu in v notranjost spustili črve in čričke.

Medtem ko so ga v Washingtonu pričakali protesti in bojkot so ga v samem Kongresu sprejeli z ovacijami.

Netanjahu je v sredo popoldne v nagovoru Kongresu trdil, da »kolikor vemo, Iran financira protiizraelske proteste, ki trenutno potekajo pred to stavbo.«

Zatrdil je tudi, da boj, ki ga vodi na sedmih frontah ni »spopad civilizacij« temveč »boj barbarstva proti civilizaciji.«

Na desetine demokratov tako iz predstavniškega doma kot iz Senata se je odločilo bojkotirati dogodek, vključno s člani senatnega odbora za zunanje odnose Dickom Durbinom, Timom Kaineom, Jeffom Merkleyjem in Brianom Schatzom.

Kongresnici Rashida Tlaib in Alexandria Ocasio-Cortez sta bili med tridesetimi člani predstavniškega doma, ki so bojkotirali Netanjahujev govor.

Edini republikanec, ki je zavrnil Netanjahuja, kongresnik iz Kentuckyja Thomas Massie, je govor izraelskega premierja označil za »politično gledališče.«

Številni komentatorji so ocenjevali, da ni nenavadno, da so v ZDA z odprtimi rokami sprejeli vojnega zločinca, glede na to, koliko vojnih zločinov so po vsem svetu storile Združene države Amerike.

Drugi so izražali globoko obžalovanje in se sramovali, ker so ameriški politiki s frenetičnimi aplavzi ploskali vojnemu zločincu, odgovornemu za genocid v Gazi.

Netanjahu je ob tem celo trdil, da so mu njegovi vojaški poveljniki zatrdili, da sploh niso ubili »skoraj nič« civilnih žrtev v Gazi, ker so pravočasno umaknili vse civiliste.

V več primerih je tudi hujskal k vojni Izraela in ZDA proti Iranu in trdil, da bodo skupaj z ZDA »zmagali«.

Številni komentatorji ocenjujejo, da ni nenavadno, da so v ZDA z odprtimi rokami sprejeli vojnega zločinca, glede na to, koliko vojnih zločinov so po vsem svetu storile Združene države Amerike.

Gre za dobesedno norčevanje iz razuma in zdrave pameti, a ZDA so na ravni najvišjih predstavnikov oblasti - temu ploskale.

Očitno je, da ima Izrael v svoji parazitski vlogi dobesedno v oblasti večjo državo – ZDA.

Če bi bilo etnično čiščenje olimpijski šport bi bil Izrael nesporen zmagovalec, je ocenil eden od komentatorjev.

Profesor John Mearsheimer (zgoraj) pa lepo pojasni, zakaj je to, kar počne Izrael, ne glede na laži izraelskega premierja, ki ga išče Mednarodno kazensko sodiščev resnici genocid in etnično čiščenje.

In da zato, ker se hočejo rešiti Palestincev Gazo in druge dele Palestine bombardirajo in poskušajo narediti za življenje neprimerne.

Proti temu so celo mnogi Židje, ki pa niso cionisti. In so proti cionizmu.

In trdijo, da so v Palestini vedno složno živeli s Palestinci - do ustanovitve Izraela.

Kovanec s Palestino
Kovanec s Palestino. Vir: Posnetek zaslona

Veliko predno je bil Izrael sploh razglašen.

Netanjahu ima prav, res gre za boj civilizacije proti barbarstvu. Le da so barbari danes Izrael in ZDA, ki ga podpirajo, na drugi strani pa je ves svet, ki se temu upira.

Takrat je že obstajala Palestina.

In svet ni videl toliko barbarstva, kot ga je od svojega obstoja naprej svetu priredil Izrael.

In vrnitev nazaj, v to stanje, ko je obstajala le Palestina ter nujna potreba po umiku Izraela z vseh okupiranih ozemelj in uničenju apartheidnega Izraela se vse bolj kaže kot edina prava, dolgoročna rešitev problema.

Edina pot, da zmaga civilizacija in ne barbarstvo!

Netanjahu ima prav, res gre za boj civilizacije proti barbarstvu.

Le da so barbari danes Izrael in ZDA, ki ga podpirajo, na drugi strani pa je ves svet, ki se temu upira.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek