REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Globoke« misli in memeji o kokosu: Najbolj sramotni trenutki Kamale Harris (VIDEO)

»Globoke« misli in memeji o kokosu: Najbolj sramotni trenutki Kamale Harris (VIDEO)S katerega drevesa je padla podpredsednica ZDA in zakaj je »manj priljubljena kot spolna bolezen«. Vir: Posnetek zaslona, X

Biden se je opotekal, mešal visoke uradnike in države, mrmljal, izgubljal misli in smisel, se spotikal ob stopnicah, besedah in nevidnih predmetih.

Toda po sramotnem padcu ameriškega predsednika Joeja Bidna so mnogi zamudili priložnost opaziti, da je njegova namestnica in najverjetnejša demokratska kandidatka na prihajajočih predsedniških volitvah v ZDA, Kamala Harris, enako nagnjena k »cringe« izbruhom, spodrsljajem in gafom.

Kot je lani zapisal New York Times (z opravičilom, češ da »tako pišejo konservativni mediji«), »podpredsednica govori ostre, zmedene fraze, njene besede pa lebdijo in letijo v nebo, kjer tvorijo napihnjene strukture, ki se zdijo kot le obrisi pomena.«

Harrisova namreč v javnosti ni znana po svojih političnih potezah in (ne)uspehih, temveč je prepoznavna predvsem po nerazumljivih govorih in nastopih, kot je viralni meme o »kokosovi palmi«.

»Misliš, da si pravkar padel s kokosove palme? Obstajaš v kontekstu!« je rekla Kamala Harris lani in postala nekakšna zvezda TikToka, ko so memeji in šale o kokosu in kontekstu preplavili družbena omrežja:

@andjustlikemattpr can this be her campaign song @KIM PETRAS #kamalaharris #coconuts #kimpetras ♬ Coconuts - Kim Petras

Znane so tudi njene »globoke« misli iz govora, ki ga je imela leta 2023 na Univerzi Howard: »Mislim, da je zelo pomembno, kot ste slišali od številnih neverjetnih voditeljev, za nas, v katerem koli trenutku v času, in zagotovo v tem, da vidimo trenutek v času, v katerem obstajamo in smo prisotni, in da ju znamo kontekstualizirati, da razumemo, da obstajamo v zgodovini in trenutku, saj se ne nanašata samo na preteklost, ampak tudi na prihodnost«.

Tudi številni poskusi nagovarjanja mlajših liberalnih volivcev s plesom, smehom in skeči niso obrodili sadov, saj zgodbe o tem, kako »obožuje rumene avtobuse in ven diagrame« ter da je njen »najljubši živi raper Tupac«, niso naletele na pozitivne odzive volivcev.

»Kamala Harris je manj priljubljena kot spolna bolezen, ona je naravnost grozna političarka,« je pred dnevi dejal novinar avstralskega Sky Newsa, na kar je kolegica v oddaji pristavila, da ima prav in da je Kamala »res cringe«.

Po neuspešnih poskusih prepričevanja javnosti in donatorjev, da je Biden »ostrega uma, zdrav in pripravljen na nov mandat«, demokrate zdaj čaka prav tako težka naloga - prepričati volivce, da Kamala ne trpi za, kot jo opisuje avstralska televizija - »pomanjkanjem intelekta«.

Med nešteto nerazložljivimi dejanji ameriške podpredsednice je zagotovo tisto, ko je v Belo hišo pripeljala TV-osebnost Jonathana Van Nessa, nebinarnega frizerja, da bi odgovarjal na vprašanja o svojih laseh, pa tudi njena zgodba o tem, kako je »na fakulteti kadila travo in poslušala Snoop Dogga in Tupaca.«

Medtem ko je sama izjava vredna cringea, je še bolj smešna (razen če ste ameriški volivec, seveda), če upoštevamo, da nobeden od njiju sploh ni izdal niti prvega albuma v času, ko je bila Harrisova na kolidžu.

Med njenimi najbolj škandaloznimi izjavami je tista, da je »ženska nosečnost« problem v Ameriki, saj »ženske v ZDA zanosijo vsak dan«, a tudi zanimiv spodrsljaj, da je treba »populacijo zmanjšati zaradi prihodnjih generacij«, ko je pomešala besedi onesnaženje in prebivalstvo.

Pripisujejo ji tudi, da se je z rednim nastopanjem v ženskih pogovornih oddajah in delitvijo sladkarij izogibala »resnemu delu« in izdala feministične postulate.

Toda tedaj je bila škoda veliko manjša, kot če bi poskušala sprožiti nekaj podobnega diplomatski ofenzivi.

Tako se je na primer leta 2022 odpravila na Poljsko, kjer se je, kot poročajo mediji, obnašala »kot riba na suhem«, se neprijetno smejala, vsa zmedena in prosila za pomoč poljskega predsednika Andrzeja Dudo.

Ko so jo vprašali o ukrajinskih beguncih, se je Harrisova za hip ustavila, nato pa rekla, da je »prijatelj v stiski pravi prijatelj«, in se ob tem za nekaj sekund s krohotom smejala.

Po odločitvi Josepha Bidna, da izstopi iz predsedniške tekme, so številna pomembna imena blizu Demokratske stranke, od Hillary Clinton, Gavina Newsoma do Georgea Sorosa, pohitela s podporo kandidaturi aktualne ameriške podpredsednice Kamale Harris, poroča Bloomberg.

Do volitev v ZDA je le še nekaj mesecev in demokrati pri izbiri novega predsedniškega kandidata nimajo veliko manevrskega prostora.

Če so res obsojeni na Harrisovo, je sreča v nesreči Američanov ta, da jim po Bidnu zmerljivke in memeji (ki jih nedvomno bo) niti niso tuji...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek