REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump zelo srečen, agentje krivi: Tajna služba prepočasna pri nevtralizaciji atentatorja, je bila počasnost - namerna?

Trump zelo srečen, agentje krivi: Tajna služba prepočasna pri nevtralizaciji atentatorja, je bila počasnost - namerna?

Vse več je znakov, da atentat na Donalda Trumpa – ki ga je preživel zaradi izjemne sreče – ni bil samo delo »naključnega« in »osamljenega« strelca, kot nas želijo prepričati osrednji mediji.

Vse več je namreč pričevanj, da so policisti in zvezni agenti za strelca vedeli dovolj dolgo, da bi ga lahko onesposobili, Trumpa pa obvarovali, a tega niso naredili – vse do njegovega poskusa atentata, ki bi iz take bližine skoraj zagotovo moral uspeti.

Dva ostrostrelca, "Hawkeye", kot ju imenuje FBI, naj bi bila po nekaterih pričevanjih prič, ki jih prenašajo družbeni mediji, že ciljala strelca, ki je bil na edini strehi naokoli, a sta počakala, da je najprej atentator ustrelil proti Trumpovi glavi, šele nato sta takoj vrnila strele in ga ubila.

In s tem odstranila tudi morebitno ključno pričo...

Vse več je znakov, da atentat na Donalda Trumpa – ki ga je preživel zaradi izjemne sreče – ni bil samo delo »naključnega« in »osamljenega« strelca, kot nas želijo prepričati osrednji mediji.

Pojavljajo se še nekatera pričevanja, ki pa niso potrjena.

Eden od policistov ki naj bi bil Jonathan Willis in trdi, da je imel muho na strelcu najmanj 3 minute, a od tajne službe ni dobil dovoljenja, da strelja. »Nadrejeni so mi preprečili da ustrelim atentatorja predno je streljal na predsednika Trumpa,« naj bi dejal.

Informacija je bila sicer objavljena na omrežju 4chan in ni preverjena.

Toda, zanimivo, eden od posnetkov pa res kaže, da agent počepne, še predno Trumpa zadene naboj.

Kako je vedel, da bo prišlo do streljanja?

Drugi kažejo policiste, ki dalj časa merijo proti strelcu, a ne streljajo.

Ob tem posnetki kažejo, da policisti merijo v atentatorja vsaj 42 sekund pred njegovimi streli - a ne streljajo. To je malo časa, ob atentatih - neskončno dolgo.

To ni edini dokaz, že takoj po streljanju so se pojavili posnetki očividcev, ki so policijo prav tako najmanj tri minute opozarjali na strelca na objektu in šele nato je – prepozno, po strelih na Trumpa – sledila akcija policijskih ostrostrelcev.

Kako je to mogoče?

Poskus atentata na Donalda Trumpa bi lahko privedel do nadaljnjih spopadov med demokrati in republikansko stranko, je za Sputnik povedal nekdanji častnik ameriške vojske za psihološko vojskovanje in analitik State Departmenta za boj proti terorizmu Scott Bennett, ki je sprožil sum o ravnanju tajne službe.

Tajna služba je bila namreč po njegovi oceni neverjetno – če že ne sumljivo – počasna pri zaščiti [nekdanjega] predsednika [Trumpa], podobno kot so bili počasni pri zaščiti predsednika Johna F. Kennedyja, ko je bil ustreljen v Teksasu, opozarja nekdanji častnik ameriške vojske.

Najbolj sumljivo je bilo, da se v primeru Trumpa tajna služba ni odzvala na poročila o strelcu, ki se je s puško plazil po bližnji strehi, kot so poročali očividci, je nadaljeval strokovnjak.

Matematiki so tudi dokazali, da poskus atentata na Donalda Trumpa ni mogel biti zrežiran.

Izračunali so, da je bil odklonski kot krogle za strelca sedem stotink stopinje. Nerealno je, da bi ostrostrelec naredil takšen odklon namerno.

Povprečna razdalja med ušesom in središčem človeških možganov je 15 centimetrov. Strelec je bil oddaljen 120 metrov.

Sinus strelčevega kota napake je bil 0,15/120 = 0,00125, arksinus 0,00125 (vrednost kota napake) je bila 0,0716 stopinj.

Nadrejeni so mi preprečili da ustrelim atentatorja predno je streljal na predsednika Trumpa.

Torej bi bil kot napake približno 0,07 stopinje. In na streljanje še vedno vplivajo veter, hitrost in drugi dejavniki.

Trump torej ni mogel režirati napada nase, ker je bila prevelika verjetnost, da bi ga strelec res ubil.

Očitno ga je rešilo to, ker je v desetinki sekunde pred strelom obrnil glavo.

To, da je Trump preživel, ker so v tajni službi ki ga je varovala dopustili, da ga atentator napade - je torej čista sreča.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek