REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Scholz, jasen: Nikoli ne bomo podprli kapitulacije Ukrajine

Scholz, jasen: Nikoli ne bomo podprli kapitulacije UkrajineTako se je nemški kancler odzval na Putinov predlog za končanje vojne, ki ga je označil za »čuden mirovni predlog«. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemčija ne bo podprla prekinitve ognja, katere cilj je kapitulacija Ukrajine, je v Bundestagu dejal nemški kancler Olaf Scholz.

»Po mojem mnenju je premirje, katerega cilj je kapitulacija Ukrajine, sporazum, ki ga Nemčija ne bi smela nikoli podpreti,« je dejal nemški kancler.

Tako se je odzval na Putinov predlog za končanje vojne, ki ga je označil za »čuden mirovni predlog« in dodal, da to kaže, »kako cinično ljudje tam razmišljajo«.

Scholz je dodal, da ruski predsednik govori o mirovnih pogajanjih le, da bi se vojna nadaljevala.

»Tega ne bomo dovolili,« je dejal Scholz.

Spomnimo, da je Scholz pred tem zavrnil napotitev nemških vojakov na vojno območje po napovedi francoskega predsednika Emmanuela Macrona, da želi v Ukrajino poslati vojake.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prejšnji mesec predstavil nove predloge za rešitev spopada v Ukrajini.

»Prekinitev ognja v Ukrajini bo nastopila v trenutku, ko bo Ukrajina popolnoma umaknila svojo vojsko z ozemlja regij Zaporožje in Herson ter iz Ljudske republike Doneck in Lugansk. Prav tako mora Kijev uradno obvestiti Moskvo o zagotovilih nevstopa v NATO,« je dejal predsednik Rusije.

V tem primeru bo Rusija zagotovila nemoten izhod ukrajinskih sil z ozemlja teh regij, je dejal ruski predsednik.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek