REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tajno srečanje skupine Bilderberg: Zahodna »svetovna vlada v senci« brez Rusov razpravljala o Rusiji in vojni

Tajno srečanje skupine Bilderberg: Zahodna »svetovna vlada v senci« brez Rusov razpravljala o Rusiji in vojniSvetovni močniki so se tokrat sestali v Madridu, zaključki tega srečanja pa bodo, kot običajno, ostali neznanka. Vir: Posnetek zaslona, X

Predstavniki zahodnega sveta so te dni na tajnem sestanku z voditelji podjetij in akademiki, člani tako imenovane skupine Bilderberg v Madridu.

Za zaprtimi vrati in brez navzočnosti novinarjev veljaki Evrope in Severne Amerike so tokrat razpravljali o Ukrajini, Rusiji in »prihodnosti vojskovanja«.

Čeprav je Rusija navedena kot tema pogovora, nobeden od 131 udeležencev, navedenih na spletnem mestu, ni Rus.

Srečanja Bilderberga, ki potekajo že od leta 1954, zbirajo bogate in močne, udeleženec tega srečanja pa je mogoče biti le na povabilo.

Izjave ali obvestila o morebitnih zaključkih srečanja niso nikoli objavljena.

Nekateri to skupino imenujejo tudi zahodna »svetovna vlada v senci.«

Tajnost sestankov skupine Bilderberg je povzročila ustvarjanje različnih teorij zarote na obeh koncih političnega spektra.

Levičarji v tem »klubu« vidijo instrument kapitalistične oblasti, desničarji pa so prepričani, da se na teh zborovanjih načrtujejo srečanja totalitarne svetovne vlade in ustvarjanje »novega svetovnega reda«.

Vsekakor pa gre za smetano globalistov in najbolj vplivnih posameznikov zahodnega sveta, odgovornih za številne krize in vojne, ki so te dni zaradi odpora Rusije, Kitajske in številnih držav svetovnega juga soočeni z razpadanjem sistema, ki jim prinaša največ koristi.

»Reči, da si prizadevamo za svetovno vlado, je pretiravanje, a ne povsem neprimerno,« je nekoč za Guardian priznal Dennis Healey, eden od ustanoviteljev te skupine.

Letošnje srečanje se je začelo v četrtek in končalo v nedeljo.

Med udeleženci so bili namestnik ameriškega finančnega ministra Wally Adejemo, namestnik svetovalca za nacionalno varnost Jonathan Finner, finski predsednik Alexander Stubb, predsednik Sveta Evrope Charles Michel, generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg, premierja Nizozemske in Estonije, zunanji ministri Španije, Ukrajine, Švedske in Poljske, zvezni minister za pravosodje Mark Bushman in namestnik predsednika irske vlade.

Iz poslovnega sveta so med drugim sodelovali izvršni direktor podjetja Pfizer, nekdanji direktor Googla ter več menedžerjev iz podjetij Google in Microsoft.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek