REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Poslanka Bundestaga predlaga mobilizacijo 900.000 nemških rezervistov

Poslanka Bundestaga predlaga mobilizacijo 900.000 nemških rezervistovPrvič, to število rezervistov je treba evidentirati, saj, kot navaja Zimmermannova, Bundeswehr že desetletja ne evidentira vojakov, ki so zapustili aktivno službo. Vir: Posnetek zaslona, X

Predsednica odbora za obrambo Bundestaga Marie-Agnes Strack-Zimmermann je pozvala k mobilizaciji 900.000 rezervistov v Nemčiji, ker meni, da je Ruska federacija grožnja.

»Ruski predsednik Vladimir Putin pripravlja svoje ljudstvo na vojno in zoperstavljanje Zahodu.

Zato moramo čim prej postati obrambno sposobni. Rusija proizvaja le orožje. Tiskajo se šolski učbeniki, ki Nemčijo prikazujejo kot agresorja.

Otroci v osnovni v šoli se učijo rokovati z orožjem, to je grozno,« je opozoril Strak-Zimmermannova, poroča Spiegel.

Po njenih besedah ​​je treba to število rezervistov najprej popisati, saj Bundeswehr že desetletja ne evidentira vojakov, ki so zapustili aktivno službo.

»Če bi jih le polovico mobilizirali kot rezerviste z njihovim strokovnim znanjem, bi bila to neverjetna prednost,« je pojasnila.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek