REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kremelj: Kijev poskuša Zahod potegniti globlje v konflikt z Rusijo

Kremelj: Kijev poskuša Zahod potegniti globlje v konflikt z Rusijo»To je neposreden pravno pomemben dokaz sokrivde Zahoda v vojni proti Rusiji skupaj z državo Stepana Bandere. To je prefinjen casus belli, za Rusijo pa priložnost, da deluje v okviru jus ad bellum proti vsaki državi Nata.« Vir: Posnetek zaslona, Twitter
To je prefinjen casus belli, za Rusijo pa priložnost, da deluje v okviru jus ad bellum proti vsaki državi Nata.

Kijev dela vse mogoče in nemogoče, da bi Zahod potegnil čim globlje v konflikt z Moskvo, je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, ko je komentiral izjave predstavnikov ukrajinskih oblasti, da naj bi Zahod odobraval napade Ukrajine na »vse, kar je ruskega, vključno s Krimom«.

»Predstavniki kijevskega režima želijo temu verjeti. In seveda želijo storiti vse, kar je mogoče in nemogoče, da bi zahodne države čim globlje potegnili v ta konflikt. Razumemo, da se zahodne države zavedajo nevarnosti tega in zavedamo se neizogibne cene takšnega sodelovanja,« je dejal Dmitrij Peskov.

Odzval se je tudi namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev: »Ukrajinski kriminalci so sporočili, da je vse njihove napade proti kateremu koli ruskemu cilju, 'na primer na Krimu', odobril NATO.

Če je res – in ni razloga za dvom, da je – potem je to neposreden pravno pomemben dokaz sokrivde Zahoda v vojni proti Rusiji skupaj z državo Stepana Bandere. To je prefinjen casus belli, za Rusijo pa priložnost, da deluje v okviru jus ad bellum proti vsaki državi Nata.

Res žalostno, žal. Razodetja apokalipse se bližajo.«

Medvedjev je ob tem zapisal: »'In tiste dni bodo ljudje iskali smrt, pa je ne bodo našli; in bodo želeli umreti, in smrt bo bežala pred njimi.' (Razodetje 9:6)

'Spomnijo se nas, dokler ne stojimo drugim na poti.' (V.I. Lenin)

'Če vam je všeč ali ne, zgodovina je na naši strani. Pokopali vas bomo.' (N.S. Hruščov

Pred tem je svetovalec ukrajinskega predsednika Mihail Podoljak izjavil, da »zahodni partnerji podpirajo Ukrajino pri uničevanju vsega ruskega, vključno z usklajenimi napadi na Krim.«

»Naj vas spomnim, da so pred letom dni, ko je bilo nekaj napadov na Krim, vsi govorili: 'Ne, ne, samo to ne.' Toda danes obstaja absolutno soglasje, enako številu držav, ki nas podpirajo, da lahko uničimo vse, kar je ruskega,« je dejal Podoljak na televiziji Rada.

Peskov je poudaril še, da ruski predsednik Vladimir Putin nikoli ni odprl teme sankcij v stikih z voditelji držav, ki so jih uvedle.

Nemški Bild je pred tem objavil podrobnosti pogovora med nemškim kanclerjem Olafom Scholzem in francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom, v katerem sta državnika izrazila presenečenje, celo zaskrbljenost, zakaj Putin med telefonskimi pogovori z vsakim od njiju sploh ni omenil sankcij.

»Naj Francozi in Nemci razpravljajo o tej temi. Na ruski strani lahko le potrdim, da se res predsednik Putin nikoli ni dotaknil teme sankcij v svojih stikih z voditelji tistih držav, ki so jih uvedle,« je poudaril Peskov.

Peskov je še pomenljivo dodal, da »zdaj lahko vidimo podatke o rasti in širitvi ruskega gospodarstva, pa tudi podatke Svetovne banke o vstopu Rusije v vrsto vodilnih gospodarstev«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek