REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev odgovoril Rasmussenu: Ali želite hiperzvočne udare po Evropi?

Medvedjev odgovoril Rasmussenu: Ali želite hiperzvočne udare po Evropi?Fogh Rasmussen ni bil nikoli posebej bister in tukaj so predlogi, do katerih je prišlo, ker je ob nepravem času postal svetovalec vsakovrstnim pohlepnim ušem, kot so Porošenko in drugi korumpirani nacisti, pravi nekdanji voditelj Ruske federacije. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Anders Fogh Rasmussen nikoli ni bil posebej pameten človek, zdaj pa je popolnoma podlegel »maloumni doktrini«, je danes na Telegramu zapisal namestnik predsednika Varnostnega sveta Ruske federacije Dmitrij Medvedjev.

Dmitrij Medvedjev je s temi besedami komentiral zadnjo izjavo nekdanjega generalnega sekretarja bloka NATO, zdaj svetovalca ukrajinskega predsednika Vladimirja Zelenskega za britanski Guardian.

V intervjuju za ta britanski časnik je Fogh Rasmussen, ki je pred tem sodeloval tudi s prejšnjim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, dejal, da »če se NATO ne more dogovoriti o konkretnem načrtu vstopa Ukrajine, obstaja jasna možnost, da bodo nekatere države začele ukrepati posamezno.«

Rasmussen je še napovedal, da bodo Poljaki »resno razmislili o vstopu v Ukrajino«, če Kijev ne bo prejel varnostnih zagotovil na naslednjem vrhu Nata v Vilni.

»V intervjuju za Guardian je izjavil, da lahko države čezatlantskega zavezništva v Ukrajino pošljejo svojo vojsko, če Banderova Ukrajina ne prejme povabila Nata v Vilni. Recimo, da to storijo samostojno ... Ste o tem vprašali prebivalce teh držav?« je hudomušno vprašal Medvedjev.

Spomnil je, da bo neposredni vpletenosti tretjih držav v konflikt v Ukrajini sledil odgovor Moskve, pri čemer je namignil, da Evropejci najbrž niso navdušeni nad »hiperzvočnimi napadi v Evropi«.

»Kdo od njih hoče vojno z Rusijo? Hočete hiperzvočne napade na Evropo, kajne? In kaj o tem meni stric Sam (ZDA)? To velja tudi zanj ...«, je opozoril nekdanji voditelj Ruske federacije.

Medvedjev je v isti sapi dodal: »Tako je videti, ko nekdo ob nepravem času postane svetovalec najrazličnejših pohlepnih gnid, kot so Porošenko in drugi korumpirani nacisti«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek