REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Oprostite, ker motim«: Bora Čorba o razlikah med Srbi in Slovenci

»Oprostite, ker motim«: Bora Čorba o razlikah med Srbi in SlovenciBora Đorđević: Všeč mu je tako Slovenija kot Srbija. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Pevec in frontman srbske rock skupine Riblja čorba Bora Đorđević zadnja leta živi med Slovenijo in Srbijo. Pravi, da mu je všeč tako pri nas kot tam.

Sicer pa opaža tehtno razliko v temperamentu ljudi iz obeh držav.

»Oba sta dobra. Toda obstaja fina razlika v temperamentu. V Sloveniji mi pristopi možakar in reče: ‘Oprostite, Boro, bi bili tako prijazni, da se skupaj fotografiramo? Oprostite, ker vas motim’, a v Srbiji mi pravijo: ‘Kje si, brate, dajmo se slikat!’,« se je zaupal Bora Đorđević beograjskim medijem.

Zadovoljen je, ker je njegov bend v času korona pandemije posnel nov album: »Ja, 11 pesmi in singel z dvema pesmima, ločil sem ju, ker sta različni. Težava založnikov je, da nihče več ne kupuje zgoščenk. Samo tisto, kar se pojavi na YouTubu in spletu, lahko prinese nekaj koristi založnikom.«

Največje polnjenje baterij zanj predstavlja druženje s publiko in nastopi, pravi.

Tako bo tudi v naslednjem obdobju, pripravlja pa se tudi na turnejo po ZDA.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek