REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Vse gre po mojem načrtu!«: Srbski predsednik pojasnil, zakaj Putin ni ne Hitler in ne norec

»Vse gre po mojem načrtu!«: Srbski predsednik pojasnil, zakaj Putin ni ne Hitler in ne norecVladimir Putin in Aleksandar Vučić. Vir: FB, posnetek zaslona

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je v četrtek pogovarjal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Pravi, da gre vse po njegovih načrtih.

V pogovoru na RTV Srbija je razkril tudi nekaj podrobnosti o pogovoru s predsednikom Rusije.

Pogovor je bil, po tditvah Vučića, zelo dolg. Pogovarjala sta se predvsem o Ukrajini, sankcijah, tudi o Buči...

»Bil je zelo iskren. Povedal vam bom eno podrobnost iz najinega pogovora. Pogovarjali smo se o vsem, o plinu, nafti, NIS ... Pogovor je bil dober in korekten.

Poznava se že dolgo in ne morem in ne bom sprejel pristopa, v katerem ga imenujejo Hitler in norec. Ni nor, niti ne deluje histerično. V pogovoru z mano je govoril zelo odločno, mirno in racionalno. Dosegli smo pomemben del dogovora in to je za Srbijo zelo pomembno«, je poudaril Vučić.

»Želel me je obvestiti o razmerah v Ukrajini in o Buči, načrtih ... Pravi, da gre vse po njegovih načrtih.

Rekel sem mu, da mi tega ni treba povedati, ker sem predsednik majhne države, ki ne more določati usode sveta in ki hoče pobegniti od vsega, rešiti izmučeno državo, ki ve, kaj so vojne in sankcije. Putin mi je rekel, da se pogovarja tudi s predstavniki še manjših držav, dal mi je celo primer. Povedal je tudi, da ima do srbskega naroda poseben odnos« je dejal Vučić.

In poudaril, da je »Srbija edina država v Evropi, ki Rusiji ni uvedla sankcij.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek