REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odhajajočemu Janši: želeli ste, poslušajte! Evrokrati doživljate živčne zlome zaradi črke Z, uporniki pa prepevajo »Armato«

Odhajajočemu Janši: želeli ste, poslušajte! Evrokrati doživljate živčne zlome zaradi črke Z, uporniki pa prepevajo »Armato«Armata in z - prodor uralskega rocka!

Namesto da bi v Evropi realno ocenili situacijo in ugotovili, katere geopolitične silnice in lastne napake evropske politike so Evropo spravile na rob propada in škodljiv konflikt z Rusijo, so se kratkovidne evropske politične elite odločile za vzpodbujanje zavržne rusofobije.

Vsak, ki pozna vsaj osnove geopolitike ve, da držav, še posebej velikih, ni mogoče »zlomiti« s sankcijami, kadar hkrati ogrožamo tudi njihove vitalne interese.

Zato so prekinitve kulturnih stikov, pregon ruskega jezika, kulture in vse mogoče ekonomske sankcije primeri povsem neuspešnih politik, ki bodo največ škode prizadejale predvsem Evropejcem.

Tej brutalni in kratkovidni politiki se je priključila tudi Slovenija. Zadnji primer je izgon vseh zaposlenih ruskega kulturnega centra oziroma Ruskega centra znanosti in umetnosti.

Ob tem je potrebno poudariti, da so na tem zgodovinskem testu padle skoraj vse slovenske stranke, tako vladne kot dosedanje opozicijske.

Med njimi razlike – z izjemo stranke SNS – ni. Vse so rusofobne, brez poznavanja temeljev geopolitike in hlapčevske do ZDA.

Vse so podprle za EU škodljivo in zgrešeno politiko, ki temelji na napačni oceni stanja (prepričanju, da je Putin nor in da hoče obnoviti SZ) in zato lahko privede le do napačnih posledic.

Podobno je tudi v drugih državah EU.

V številnih državah se preganja celo črka Z, njeno javno prikazovanje je prepovedano, zgolj zato, ker so s to črko označena nekatera bojna vozila Ruske federacije.

Javno izobešanje simbola Z je prepovedano na Bavarskem, v Spodnji Saški in v Berlinu.

Oblasti zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija pripravljajo osnutek zakona, ki bi prikaz tega simbola označil kot kaznivo dejanje.

Vendar to ni opravičilo za zavržno ravnanje, ki ga je uprizoril predsednik slovenske vlade.

Novo nizkotnost si je namreč privoščil slovenski predsednik vlade, ki je delil karikature »parjenja« svojega priljubljenega kljukastega križa, ki mu je zvestobo prisegel že njegov oče ter srpa in kladiva.

Oba naj bi nato proizvedla »Z« - kot simbol zla.

Gre seveda za zlonamerno interpretacijo. Komunizem in nacifašizem se nikoli nista parila, prav nasprotno, komunistična Rdeča armada je premagala nacizem.

Tudi sedanja vojna v Ukrajini nima prav nič skupnega z komunizmom.

Putin ni komunist, večina Rusov prav tako ne, je pa pomemben del Ukrajincev res nacistov.

Toda glavno gibalo vojne kljub temu ni ideološki, pač pa so to trenja med velikimi silami oziroma poskus ZDA in EU, da ogrozita varnost Rusije preko vstopa Ukrajine v NATO.

Gre za rušenje ravnotežja sil, kar je koncept, ki je znan tisočletja in ga je EU ignoritala v lastno škodo.

Zato je Janšev tvit ne samo neumen in primitiven, pač pa netočen in zavajajoč.

Dokazuje, da predsednik vlade sploh nima pojma, kaj se v resnici dogaja v svetovni politiki. In to je katastrofalno.

Janšev tvit dokazuje, da predsednik vlade sploh nima pojma, kaj se v resnici dogaja v svetovni politiki. In to je katastrofalno.

Na podlagi napačne ocene stanja je namreč narejena tudi napačna strategija ukrepov, ki bodo stanje v EU zgolj še poslabšali.

Medtem pa se po ruskih kanalih vrtijo povsem drugačni posnetki.

Gre predvsem za pesem »Armata«.

»Armata« je ruska pesem, ki je bila izdana 5. oktobra 2021 v uradnem kanalu založbe - "Chicherina".

Je dobro znan glasbeni video, ki se je uvrstil na priljubljene top lestvice, kot so Top 100 Russia Music Chart, Top 40 Russian Songs Chart in še več.

»Opravljeno je! Kljub vsem prelomnim vetrom in terenu smo premagali sovražnikovo obrambo in smo pripravljeni, da vam predstavimo naš video o čudovitem ruskem tanku za pesem - "Armata".

Pravzaprav se je izkazalo, da duša ruske tankovske vojske živi v Donbasu, kjer smo posneli ta video.

Želimo se zahvaliti vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi snemanja, vsem, ki ste spremljali, se dogovarjali in odločali, vsem, ki ste iskreno želeli pomagati in pomagali,« je avtorica glasbe Julija Dmitrijevna Čičerina zapisala ob izzidu pesmi.

 

Video objavljamo dvakrat, ker nikoli ne veš, kdaj ga bo demokratičen YouTube morda zbrisal. In bo najmanj enkrat ostal na naših diskih in strežnikih.

Tako daleč smo namreč prišli v avtokratski Evropi.

Verjetno Čičerina tudi ni vedela, da bo postala njena pesem zelo popularna prav ob osvobajanju obeh republik Donetcka in ob »posebni operaciji« ruske vojske v Ukrajini.

Danes jo prepevajo mnogi, za katere je Z še en znak svobode, ne pa okupacije.

Armata – gre za ime najbolj sodobnega ruskega tanka, ki sicer ne sodeluje v bojih v Ukrajini - je odlična predstavnica tako imenovanega »uralskega roka«.  

Skladba je primerna ako za živciranje desnih političnih apologetov, ki so Evropo pripeljali v odvisnost od dragega utekočinjenega ameriškega plina, pomanjkanja in inflacije, kot za glasbeno spremljavo ob ogledovanju posnetkov uničevanja gnezd ukrajinskih nacifašistov v Mariupolu in drugje.

Je pesem vseh upornikov – tistih, ki se upirajo sedanjemu, krivičnemu mednarodnemu redu. Vojna je sicer vedno zelo težka snov za pesnjenje, toda Armata dokazuje, da se da ob vojni tudi veseliti.

Je pesem vseh upornikov – tistih, ki se upirajo sedanjemu, krivičnemu mednarodnemu redu.

Vojna je sicer vedno zelo težka snov za pesnjenje, toda Armata dokazuje, da se da ob vojni tudi veseliti.

Po desetletjih uničevanja držav po vsem svetu v režiji zahodnih držav je iskreno veselje zaradi odpora zahodnemu uničevanju – povsem razumljivo.

Tega veselja ne more pokvariti niti dejstvo, da je bil odpor izveden z nepriljubljeno, nevarno in tragično, a edino znano učinkovito metodo - s pomočjo uničevanja tistih, ki so postali sredstvo za načrtovano uničenje Rusije.

Da je do tega prišlo, je svoj neprecenljiv prispevek dal tudi vojni hujskač Janez Janša, ki je ob prelomnih dogodkih Ukrajino potiskal proti članstvu v zvezi NATO in hkrati spodkopaval mednarodni red (npr. z enostranskim priznanjem Kosova), ki bi lahko obvaroval Ukrajino.

Ob začetku vojne pa je nato na njej znova poskusil kovati dobičke na nesreči ljudi, tako kot je to počel že med leti 1991 – 1995.

Kar je želel, to je dobil - in zato danes poslušamo bobne vojne. 

S pošiljanjem vojaške pomoči Ukrajini je Slovenija samo še prilivala olja na ogenj.

Zato je čas, da si tudi ob odhodu te vlade kaj zaželimo - in zapojemo.

V Sloveniji so glasbene želje še zmeraj popularne. predvsem ob kakšnih svečanih trenutkih.

Takšne bodo tudi prihajajoče volitve.

Odhajajočemu Janezu Janši in njegovi vladi zato posvečamo to glasbeno željo, Armato, v upanju, da jih ob uspešni volilni dejanšizaciji Slovenije ne bomo več videli za krmilom države.

Da je do vojne prišlo, je svoj neprecenljiv prispevek dal tudi vojni hujskač Janez Janša, ki je ob prelomnih dogodkih Ukrajino potiskal proti članstvu v zvezi NATO.

Ni nujno, da bodo tisti, ki bodo prišli za njimi veliko boljši, ampak težko bodo slabši.

Zato je res čas, da sedanje stranke na oblasti odpihne moč eksplozije ljudskega nezadovoljstva.

Tako, kakor bo nacifašiste moč Armate... 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek