REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»A tile prav želijo, da smo v direktni vojni z Rusijo? Pa ne mi o tem, da je to diplomatska misija. Človek je vojak!«

»A tile prav želijo, da smo v direktni vojni z Rusijo? Pa ne mi o tem, da je to diplomatska misija. Človek je vojak!«Janša v Mariboru, na poti v Ukrajino...

Prvak SDS in premier Janez Janša si je znova v imenu Slovenije privoščil neodgovorno in nevarno izzivanje Rusije, pa tudi šov za domačo javnost.

V Kijev, kamor si ni upal sam, zdaj Slovenija pošilja vojaškega atašeja v diplomatski preobleki.

Naravnost neverjetno je, da Janša pošilja vojaškega atašeja v državo, ki je sredi vojne.

Ukrajina bo najbrž kmalu nehala obstajati v sedanji obliki, situacija je zelo nevarna, vse skupaj pa bi lahko privedlo do nesreče ai celo zrežiranega incidenta, ki ga že ves čas iz previdnosti napoveduje tudi Moskva.

Kar bi lahko bil povod za trditev, češ da je »Rusija napadla Slovenijo«, članico NATO pakta.

Napad na članico Nata pa bi lahko povzročil aktivacijo 5. člena Washingtonske pogodbe ter vojno zveze NATO z Rusijo.

In prav na to opozarjajo številni analitiki, da je namreč prav to cilj ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega.

Niti nalogodajalcem Zelenskega, jastrebom v Washingtonu se ne upira misel na tretjo svetovno vojno, saj jim ta priložnost dela celo skomine.

Kot kažejo tudi posnetki iz Bele hiše, novinarji s tiskovno predstavnico ameriškega predsednika Joeja Bidna Jen Psaki že dneve razpravljajo celo o možnosti jedrske vojne, kot da je to nekaj, kar ne bi uničilo človeštvo, morda celo planet.

Ob vsem tem bi se tudi najbolj neizkušenemu politiku moralo dozdevati, da vse, kar se dogaja v Ukrajini, budno spremljajo tudi v Kremlju.

Na to kaže tudi dejstvo, da so v Moskvi takoj poklicali na nič kaj prijeten pogovor hrvaškega vojaškega atašeja v Rusiji, ko so mediji razširili novico, da se na ukrajinski strani proti Rusom bojujejo številni plačanci, ki so prispeli iz Hrvaške.

Vse bolj se zdi, da si Janševa oblast srčno želi, da bi bili v direktni vojni z Rusijo.

Dejansko je Slovenija edina, ki zdaj pošilja vojaka v Kijev.

Medtem civilisti, rešeni iz kleti pripovedujejo, da so jih ogrožali ukrajinski neonacisti in da so jih Rusi - osvobodili!

O dejanskem stanju in razraščanju neonacizma v Ukrajini očitno ima veliko za povedati tudi Eduard Dolinsky, generalni direktor Ukrajinskega judovskega odbora.

Le da nihče na Zahodu noče slišati njegovih besed, da ukrajinska »vlada spodbuja poveličevanje nacističnih kolaboracionistov

»Kdaj bodo ljudje prišli k pameti glede resničnega stanja v Ukrajini?« so domačo in svetovno javnost vprašali v britanski Delavski stranki.

Janša z omenjeno sporno potezo - pošiljanja slovenskega vojaškega atašeja v Ukrajino - ogroža predvsem tiste, ki gredo v Kijev na to samomorilno nalogo, hkrati pa je državo že itak ogrozil z vojnim hujskaštvom.

»Takega Janšo poznamo že 30 let. Nenazadnje je leta 1991 na lastno pest odredil, naj se napade ljubljanske kasarne JNA. Kar bi pomenilo, da bi se v Sloveniji razmahnila polnokrvna vojna, kakršno smo imeli v Bosni ali pa na Hrvaškem,« je Janševo junačenje na račun lastnega ljudstva komentiral Luka Mesec iz Levice.

Namesto z Ukrajino bi se slovenski premier zadnje dni svojega mandata lahko ukvarjal s stanjem v Sloveniji.

O tem kako slabo je, najbolje govori naslovna slika.

Deli Slovenije že danes izgledajo skoraj tako, kot - Ukrajina…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek