REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednikovo obnašanje osupnilo navzoče: najprej zaprl zadrgo, nato si je z roko obrisal nos

Predsednikovo obnašanje osupnilo navzoče: najprej zaprl zadrgo, nato si je z roko obrisal nosPogled v zadrgo. Vir: Twitter

Kardinal je med podeljevanjem odličja v predsedniški palači zabodeno gledal in se čudil, kakor da ne more verjeti, kaj se poleg njega dogaja…

Po poročanju hrvaških medijev je navzoče in uporabnike družbenih omrežij še posebej osupnilo, ko so videli, kaj je predsednik naredil z roko.

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je namreč v ponedeljek odlikoval Vrhbosanskega kardinala Vinka Puljića zaradi, kot je poudarjeno, zaslug za ohranjanje hrvaške identitete ter medverskega, kulturnega in humanitarnega delovanja.

Prvo je poskrbel za odprto zadrgo, nato za nos. Vir: Twitter 

Toda zaradi Milanovićevega nekoliko nenavadnega obnašanja med podelitvijo odlikovanja, je posnetek s te slovesnosti kmalu postal hit na Twitterju.

Predsednik Hrvaške je stal ob kardinalu, nakar so ga kamere ujele v trenutku, ko si je najprej zaprl zadrgo na hlačah, nato pa si z roko mimogrede obrisal nos, poroča Klix.ba.

»Najprej zapenjanje zadrge na hlačah, potem brisanje nosu, vse čisto brez mila in parfuma«, »Glejte kardinala, kako gleda v odprto zadrgo«, »In se z rokavom nos obriše«, »Odbito – duhovnik poleg njega samo gleda in se čudi«, »Pokazal je vse svoje prave manire«, so le nekateri od odzivov na družbenem omrežju Twitter.

Zoran Milanović je na Hrvaškem sicer znan po provokativnih izjavah in pogostem prepirljivem nestrinjanju s političnim nasprotnikom – prvakom stranke HDZ in hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem, prav tako po trdem stališču, da za ustaše in njihova oznake ni mesta na državnih proslavah…

Je pravo nasprotje slovenskega predsednika, ki je v času svojega mandata skrbel predvsem za svoje telo in videz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Ter kondicijo, da bi si lahko izboljšal rezultat na prihodnjem polmaratonu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek