REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Novak Đoković čaka na deportacijo iz Avstralije v »hotelu« polnem ščurkov, ki servira »obroke s črvi«

Novak Đoković čaka na deportacijo iz Avstralije v »hotelu« polnem ščurkov, ki servira »obroke s črvi«Novak Đoković. Vir: Twitter

Najboljšega tenisača sveta Novaka Đokovića so avstralski obmejni organi po zavrnjeni vizi zaradi »premalo dokazov« glede njegove pravice do vstopa v državo, odpeljali v »hotel za priseljence«, podrobnosti te »premestitve« pa so zdaj zgrozile številne Avstralce.

Avstralski mediji so najprej poročali, da je bil »Đoković nastanjen v hotelu Park, ki se uporablja za takšne situacije«.

Potem pa so začele pritekati informacije, ki jih lokalne oblasti ne marajo in ki odpirajo oči tudi lokalnemu prebivalstvu.

Po poročanju lokalnih medijev gre za  »dotrajano stavbo, ki ji požari niso tuji«, v kateri so zaprti »begunci, ki so prosili za azil, zato čakajo na odgovor«, ob tem pa so novinarji izvedeli, da je stari »hotel« pravzaprav »poln ščurkov«, medtem ko so v hrani »pogosto črvi in ne predstavlja nobenega dostojnega kraja za bivanje.«

Vse to pa se sedaj dogaja Đokoviću, ki je razdelil ogromno denarja v humanitarne namene, med drugim tudi Avstraliji ob katastrofalnih požarih.

Zajeten kup denarja je tako lani namenil tudi Avstraliji točno na dan, ko so ga to leto oblasti v Canberri ponižale pred očmi sveta.

In vse to se mu dogaja na - pravoslavni božič.

Kate Kelly, ki dela za avstralski Guardian, je odšla v omenjeni »hotel« pogledati, kaj se dogaja, in opazila, da sta se tam zbrali dve skupini ljudi.

Nekateri pred njim demonstrirajo že dolgo, ker so ogorčeni nad tem, kaj se dogaja nesrečnim beguncem.

Ob protestnikih pa so se sedaj zbrali tudi navijači Novaka Đokovića, ki pred hotelom prižigajo sveče.

Med njimi so številni Avstralci, ki se ne strinjajo z »gostoljubnim sprejemom« Đokovića s strani njihove države.

Kate Kelly o tem piše takole: »Na levi imamo Đokovićeve oboževalce, na desni pa zagovornike pravic beguncev. Eden od Đokovićevih oboževalcev mi je pravkar rekel: 'Počutim se tako nevednega, tako nevednega ... Sem prišel zaradi njega in odkril sem, da so (begunci) že devet let zaprti v tej zgradbi. To je tako narobe.'

Ponovimo: nekateri med njimi so zaprti že devet let. Ne devet dni, devet let!

V tej stavbi, v kateri je zaprt Đoković je namreč že od januarja 2013 zaprtih kar nekaj ljudi. Lokalni mediji zdaj poročajo, da je polovica zbolela za covid-19.

Že devet let se družijo s ščurki, jedo hrano s črvi in ne morejo nikamor iz zgradbe.

Đoković medtem čaka na odločitev sodišča.

Novak Đoković
Vir: Twitter

Novak Đoković je namreč od teniške zveze Avstralije prejel vabilo in ob tem še obvestilo, da lahko pride na tekmovanje, ker mu je bila odobrena »zdravstvena oprostitev« za Grand Slam.

Nato se je izkazalo, da dokumentacija, s katero se je pojavil na letališču, »ni zadostovala, da bi ga avstralska mejna policija spustila mimo kontrole.«

Avstralske oblasti so Đokoviću nato odrekle pravico do vizuma in odredile deportacijo, a se je Novak odločil za pritožbo.

Sojenje bo v ponedeljek, 10. januarja.

Novak Đoković
Vir: Twitter

Novak bo do tedaj v Avstraliji.

Sam ne namerava zapustiti te države, ker je bil povabljen v Avstralijo, ki ga je nato izgnala s svojega praga.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek