REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»V gostilnah je žuriranje do jutra dovoljeno, ogled ognjemeta zunaj pa je odsvetovan. Ti ljudje so popolnoma nori!«

»V gostilnah je žuriranje do jutra dovoljeno, ogled ognjemeta zunaj pa je odsvetovan. Ti ljudje so popolnoma nori!«Ognjemet 2022. Vir: Twitter

Kaos pri določanju in izvajanju epidemioloških ukrepov nas je spremljal celo leto, zato se seveda spodobi, da se z nekaj največjimi norostmi poslovimo tudi od starega leta.

Za eno od zadnjih neslanosti je poskrbela znana infektologinja, ki je pred kamerami odločno pojasnila, zakaj je ogledovanje ognjemeta na prostem zdravstveno škodljivo.

Njena presoja je bila, kot običajno in kot v primeru prepovedi pitja kuhanega vina in dovoljenja za malicanje kostanjev, znova brez znanstvene podlage, brez jasnega epidemiološkega temelja in izrečena - kar na pamet.

»V gostilnah in hotelih v notranjih prostorih žuriranje in žrtje do zgodnjih jutranjih ur dovoljeno. Ogled ognjemeta zunaj nekaj minut pa odsvetovano. Ti ljudje so popolnoma nori,« je komentiral Tone.

Presoja Logarjeve je bila, kot običajno in kot v primeru prepovedi pitja kuhanega vina in dovoljenja za malicanje kostanjev znova brez znanstvene podlage, brez jasnega epidemiološkega temelja in izrečena - kar na pamet.

Pri tem ima seveda ob prehodu iz starega v novo leto veliko število prestolnic takšne in drugačne ognjemete, ki seveda ne zahtevajo nobenega zbiranja, kar je jasno dobesedno vsem, razen slovenskim vladnim izbrancem iz zdravniške stroke.

Seveda pa tudi zagovorniki ognjemeta niso izpustili priložnost za nekaj odbitih izjav.

Med njimi se je proslavila tista, da bo »ognjemet na ljubljanskem gradu preprečil izvedbo manjših ognjemetov po različnih koncih Ljubljane

Zakaj tudi to nima ravno razumne podlage pa je prav tako jasno.

Z ognjemetom ali brez pa seveda vsem našim bralcem  - želimo srečno novo leto 2022!

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek