REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Norosti Nove24TV: Bodo janšisti kmalu jemali otroke »levičarskim« staršem in jih »prevzgajali«?

Norosti Nove24TV: Bodo janšisti kmalu jemali otroke »levičarskim« staršem in jih »prevzgajali«?Nova24TV, njene laži in njihov mecen. Vir: Twitter

Trenutni vladi gre očitno že res za nohte, to pa potrjujejo tudi vse bolj odbiti izpadi njihovih medijskih trobil.

Eden od njihovih zadnjih dosežkov je »poročanje« Nove24TV o napisu »Jebeš Janšo«, ki naj bi ga narisali otroci v letošnjem prvem snegu v kranjskem blokovskem naselju Planina in naj bi jo na Twitterju menda objavil »ponosni levičarski starš.«

Odziv na Twitterju na zlagano trditev Nove24TV, da je »ponosni levičarski starš objavil fotografijo napisa, ki sta ga v sneg očitno narisala njegova otroka.« Vir: Twitter

Težava te objave je, da sploh ne gre za novo fotografijo, pač pa za leto dni staro fotografijo.

Torej fotografijo, ki je bila objavljena že – v začetku decembra lani!

Potem pa sledi sestavek, v katerem Nova24TV navaja različne tvite znanih desnosučnih komentatorjev na družbenem omrežju Twitter, v katerih Janševi malikovalci srborito obsojajo ta »nov dogodek«.

»'Še malo, pa bodo otroke vzgajali v teroriste. Kako fuknjeni starši, majkemi,' je na Twitterju zapisal eden izmed ogorčenih uporabnikov tega socialnega omrežja, potem ko je na spletu zaokrožila fotografija dveh otrok v kranjskem blokovskem naselju, ki sta na igrišču v novozapadlem snegu z nogo narisala sporočilo 'Jebeš Janšo'. Gre za objavo enega izmed uporabnikov Twitterja, ki je znan po svoji skrajni levičarski retoriki, poraja pa se vprašanje, ali gre za taiste starše, ki se pritožujejo, da zaradi trenutnih razmer z novim koronavirusom otroci nimajo več pravega otroštva. 'Pojdite se z otroki ven igrat, ne pa tole,' je jasno sporočilo avtorju bizarnega sporočila, uperjenega proti aktualnemu slovenskemu predsedniku vlade,« se priduša Nova24TV.

»'Če sta tole, po sliki sodeč, napisala otroka, se je treba resno vprašati po vašem zdravju,' je objavo bizarne fotografije komentirala znana 'Johanca', znana uporabnica Twiterja,« poudarja Nova24TV.

»Nasploh je fotografija naletela na vse splošno zgražanje normalnih Slovenk in Slovencev, ki se čudijo ravnanju 'levih fašistov', ki so očitno v svojem političnem prepričanju in sovraštvu do aktualne oblasti pripravljeni iti celo tako daleč, da za to zlorabljajo svoje lastne otroke. 'Namesto, da bi jih učili ljubezni, odprtosti in sprejemanja, jih učijo sovraštva, kletvic in izključevanja,' je na Twitterju ogorčeno zapisal voditelj Teme dneva na Nova24TV Luka Svetina,« so izpostavili v Nova24TV.

Novinarja Nove24TV so na družbenih omrežjih hitro podučili glede laži o levih fašistih. Vir: Twitter

Za svoje obtožbe, češ da so starši že kar neposredno odgovorni za vsa dejanja svojih otrok pisci tega pamfleta seveda niso ponudili nobenega dokaza.

Naravnost odbiti pa so tudi njihovi sklepi, češ da je fotografija naletela na zgražanje vseh »normalnih Slovenk in Slovencev.«

Vir: Twitter

V Novi24TV si očitno domišljajo, da imajo ekskluzivno pravico do detekcije »normalnosti« prebivalcev Slovenije, pri tem pa pozabljajo, da državo pod taktirko SDS vodi najbolj nenormalna vladna koalicija zadnjih desetletij, ki je do te mere uničila življenja tudi otrok in mladostnikov, da seveda sploh ni nenavadno, da imajo o tem in o najbolj odgovornem za tragično stanje v državi – svoje mnenje.

In to mnenje lahko seveda, v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo, izražajo kakorkoli, tudi s kletvicami, slengom in drugimi »močnimi besedami« (»strong wording«), vse dokler to neposredno ne ogroža kogarkoli drugega.

In napis v snegu tega očitno ni naredil.

Ne glede na to pa so v Nova24TV nadaljevali s svojo tirado in zahtevali celo odziv državnih organov, da bi na ta način zaščitili »lik in delo« njihovega idola – Janeza Janše.

Natančno so namreč »popisali vse«, ki so všečkali zanje sporno fotografijo.

Kako je videti fašizem na Slovenskem: »In kdo vse je na Twitterju všečkal fotografijo dveh otrok, ki se na snegu igrata otroško igro in po nareku staršev pišeta sovražna politična sporočila?«

»In kdo vse je na Twitterju všečkal fotografijo dveh otrok, ki se na snegu igrata otroško igro in po nareku staršev pišeta sovražna politična sporočila? Med drugim šef podmladka SD Luka Goršek, Bogdan Biščak, propadli politik iz vrst Zaresa in tesen sodelavec Gregorja Golobiča, strokovna sodelavka SAB v Mestnem svetu MOL Nina Petrič, ki zase pravi, da je iskrena in načelna ter ne prenaša skrajnežev vseh vrst. Objavo so všečkali tudi na uradnem profilu SD Žirovnica, pa celo Nika Žibrat, ki je kandidatka za magisterij iz molekularne biologije na Kemijskem inštitutu, pa tudi Mitja Šurc, skrajni levičarski novinar, zaposlen v javni RTV,« so novinarji Janševega medijskega trobila popisali tiste, ki so všečkali po mnenju Nove24TV sovražno fotografijo.

Ni to še ni vse - Nova24TV je namreč v duhu prvin fašizma naslovila tudi prijavo na državno službo, ki naj bi poiskala, preiskala in pritisnila na starše, ki svoje otroke spodbujajo k političnem udejstvovanju in uporu diktaturi, ki se je v času sedanje vlade razpasala na Slovenskem.

»Na center za socialno delo v Kranju je naše uredništvo naslovilo vprašanje, kako ukrepajo v takšnih primerih, ko starši svoje otroke učijo sovražnih političnih parol. Na odgovor še čakamo,« so v slogu denuncijantov sklenili svoj prispevek v Nova24TV.

Komentarji resnično »normalnih« uporabnikov družbenih omrežij so bili ob tem novem izpadu madžarske medijske greznice resnično ostri.

Mnogi so opozorili na nizke standarde »novinarstva«, ki predstavlja najnižjo raven javne besede v Sloveniji.

Je pa hkrati grozljivo tudi spoznanje, kako daleč so oboževalci in častilci medijske podobe Janeza Janše pri obrambi svojega idola pripravljeni iti...

Očitno tako daleč, da celo zaradi napisa otrok v snegu potvarjajo dejstva, staro fotografijo predstavljajo kot novo, ob tem pa celo zahtevajo intervencijo centrov za socialno delo, ki lahko v skrajnem primeru, to vemo, staršem tudi odvzamejo otroke.

Zapis pa tudi lepo kaže, kaj nas torej še čaka v prihodnje, če bo ta vlada nadaljevala s še enim mandatom.

Očitno omenjeni »novinarji« zelo upajo na to, da ni več daleč dan, ko bodo janšisti »neprilagojenim« staršem jemali otroke in jih »prevzgajali« na »pravi način«, tako da ne bodo več nastopali s »sovražnimi« komentarji na račun njihovega ljubljenega vodje.

Tudi zato bodo naslednje volitve morda najpomembnejše doslej.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek