REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Ostre besede vedno izstrelim v afektu!« Avtokrat se zmrduje, češ da nikoli ni nameraval napasti vzvode oblasti

»Ostre besede vedno izstrelim v afektu!« Avtokrat se zmrduje, češ da nikoli ni nameraval napasti vzvode oblastiTudi ta ne mara sodišč. Vir: Twitter

Da so si avtokrati povsod po svetu podobni, nazorno kaže primer brazilskega predsednika Jairja Bolsonara.

Tudi ta je – podobno kot slovenski predsednik vlade – v sporu z domačim sodiščem.

Bolsonaro je namreč nedavno kritiziral sodnike brazilskega vrhovnega sodišča.

»Ostre besede vedno izstrelim v afektu!« Tako se zdaj avtokrat zmrduje, češ da nikoli ni nameraval napasti vzvode oblasti.

Po plazu kritik se je naposled opravičil, češ da želel napasti pravosodni sistem, poroča Reuters.

Politik skrajno desnih, konservativnih stališč Jair Bolsonaro je sebi v bran in v želji, da razreši spor z vrhovnimi sodniki izjavil, da do njegovega »občasno ostrega besednjaka prihaja v afektu«, in da bi bilo treba kakršne koli probleme s sodniki rešiti na - sodiščih.

V Braziliji danes obeležujejo Dan demokracije, prejšnji teden pa so potekali shodi desnosučnih volivcev v podporo Bolsonaru, ki je ob tej priložnosti sporočil, da se ne bo več udinjal razsodbam vrhovnega sodišča, kar je le še poglobilo konflikt s sodstvom, hkrati pa po poročanju Reutersa slabo vplivalo tudi na brazilski trg.

Časnik Financial Times je ob tem poročal, da je splošno mnenje, da Bolsonaro slabo vpliva na posel.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek