REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sramota: Generalmajor Miha Škerbinc prejel plaketo s slovaško zastavo in se ob tem še prilizoval Američanom!

Sramota: Generalmajor Miha Škerbinc prejel plaketo s slovaško zastavo in se ob tem še prilizoval Američanom!Slovakom se lahko samo smeji: »Gratulujem. Teraz náš generál získal aj zaslúžené ocenenie.« Vir: Twitter

Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc je bil sprejet v »mednarodno dvorano slavnih Univerze nacionalne obrambe ZDA« je ponosno sporočila Slovenska vojska (SV).

Ob tem so v SV gladko in pohlevno spregledali nič kaj prikupen spodrsljaj domačinov.

Pri tem seveda niso obravnavali glavnega vira ogrožanja varnosti v sodobnem svetu: Združene držaev Amerike in politiko mednarodnih intervencij pod taktirko Pentagona oziroma Washingtona.

Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc je namreč od 6. do 10. septembra sodeloval na mednarodnem seminarju obrambno-varnostnih organizacij v Washingtonu.

Udeleženci so obravnavali »sodobne vire ogrožanja varnosti«, povezane z aktualnimi dejavniki, kot so Afganistan, Kitajska in kibernetska varnost.

Pri tem seveda niso obravnavali glavnega vira ogrožanja varnosti v sodobnem svetu – Združene države Amerike in politiko mednarodnih intervencij pod taktirko Pentagona oziroma Washingtona.

Seminar organizira Univerza nacionalne obrambe Združenih držav Amerike vsako leto za svoje diplomante.

Toda med prejemanjem plakete Škerbinc ni opazil, da je dobil plaketo z napačno, SLOVAŠKO zastavo!

Ki je bila ob tem postavljena prav visoko, v zaglavje same plakete.

Škerbinc niti ni opazil, da je dobil plaketo z napačno, SLOVAŠKO zastavo, ki je bila ob tem postavljena prav visoko, v zaglavje same plakete! Vir: Twitter

To je seveda nepopisna sramota, tako za Škerbinca, kot za Slovensko vojsko in Univerzo nacionalne obrambe ZDA.

Naravnost neverjetno je, da Američani (še vedno!?) ne ločijo med Slovaško in Slovenijo.

In da so iz njihove perspektive to očitno vse iste države, do te mere, da se jim ne zdi vredno niti preveriti, ali so na zaglavje svoje plakete dali pravo zastavo.

Toda če ni popolnoma ali delno slep bi moral to napako takoj opaziti tudi poveljnik Slovenske vojske...

In TAKOJ ZAVRNITI prejem takšnega zmazka.

Namesto tega pa se je ob plaketi s slovaško zastavo poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc še veselo slikal.

In ob tem dogodku imel govor, v katerem se je Američanom tudi neskončno prilizoval.

To so opazili tudi na družbenih omrežjih in jezno, pa tudi z veliko mero humorja kritizirali potezo častnika SV.

Vir: Twitter

To priložnost so - v skladu z rekom »Priložnost zamujena, ne vrne se nobena« - nekateri res modro izkoristili tako, da so v odgovor na novico, ki jo je slavnostno objavila Slovenska vojska, čestitali - slovaškemu generalu.

V jeziku, ki očitno ni slovenščina.

Ampak slovaščina:

Prevod: »Čestitam. Zdaj je naš general prejel tudi zasluženo nagrado.« Vir: Twitter

Po zgrešeni in izgubljeni vojni v Afganistanu je v svojem sklepu poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc »izpostavil žrtvovanje vojakov, podčastnikov in častnikov ter njihovih družin, ki so se 20 let trudili izboljšati razmere v Afganistanu.«

Ves svet pa je lahko videl, da so ZDA in NATO iz Afganistana zbežale in kako zelo negativno je ta vojna vplivala na razmere v svetu.

Namesto da bi Američane opomnil, da takšnih napak ne bi smeli delati, je raje hvalil njihov polom.

V govoru ob sprejetju v »dvorano slavnih« je poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc izpostavil tudi »pomen usvojenega znanja med študijem na univerzi za širitev strateških percepcij, ki omogočajo pravočasne poveljniške odločitve ter razumevanje trenutnega in prihodnjega varnostnega okolja.«

Bilo bi smešno, če ne bi bilo tako tragično.

Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Miha Škerbinc se je torej na Univerzi nacionalne obrambe Združenih držav Amerike naučil sprejemati »pravočasne poveljniške odločitve«?

Ob prejemu plakete pa lahko vidimo, da se ni bil sposoben in ni uspel pravočasno ter hitro odločiti niti za to, da zavrne plaketo z napačno zastavo, ki žali njegovo državo in njene prebivalce!

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek