REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Kot vedno, tudi sedaj ni odigral vloge, ki bi jo moral. Sedaj lahko gre naprej nabirat fotografije za Instagram«

»Kot vedno, tudi sedaj ni odigral vloge, ki bi jo moral. Sedaj lahko gre naprej nabirat fotografije za Instagram«Pahor, uživač. Vir: Instagram račun PR, posnetek zaslona

Mediacija, ki jo je med direktorjem STA in direktorjem UKOM-a opravil Borut Pahor je postala tarča kritik tako v opoziciji kot širši javnosti.

To najbolje opisujeta dve izjavi – aktualna izjava predsednika LMŠ Marjana Šarca in nekoliko starejša, ki jo je v začetku junija zapisala Rose.

»Kot vedno, tudi sedaj ni odigral vloge, ki bi jo moral. Še več, odkrito je asistiral početju vlade. K temu lahko prištejemo pobudo za delovno srečanje. Vlado bi moral pozvati k izpolnitvi obveznosti. Po tej odločitvi sodišča gre lahko naprej nabirat fotografije za instagram,« je Marjan Šarec ocenil ravnanje Boruta Pahorja.

Povsem očitno je bilo namreč, da kljub temu, da je bil s strani STA zaprošen za podporo Slovenski tiskovni agenciji tega ni naredil, pač pa si je, kot ocenjuje Dejan Jefim, zgolj »opral roke«.

Kaj STA torej čaka?

Najverjetneje le podaljševanje agonije, vse do izbire novega direktorja, ki bo pripravljen podpisati to, kar sedanji Bojan Veselinovič ni.

Protest, predsedniška palača. Vir: Twitter

Ali pa Veselinovičev podpis pod nesprejemljivo ali celo škodljivo pogodbo, da ne bi nekdanjih sodelavcev pustil brez denarja, medtem ko bo sam odšel v novo dobro plačano službo.

Analitiki vsekakor niso navdušeni nad Pahorjevo mediacijo.

In morda se res dobro stara tvit, ki je napovedal, da bo Pahor STA v resnici odlikoval – posthumno…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek