REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Grozljivo: Prestrašen voditelj sodržavljanom sporoča, naj se ne bojijo, medtem ko ga obkrožajo do zob oboroženi možje

Grozljivo: Prestrašen voditelj sodržavljanom sporoča, naj se ne bojijo, medtem ko ga obkrožajo do zob oboroženi možjeKako so videti poročila pod taktirko talibanov. Vir: Twitter, posnetek zaslona

Na afganistanski televiziji so predvajali šokanten trenutek, v katerem je pretreseni napovedovalec novic prebral vnaprej napisano besedilo, obkrožen z do zob oboroženimi talibani.

Posnetek je delila televizijska postaja, potem ko so militanti v nedeljo vdrli v stavbo in od napovedovalca zahtevali, da se pokloni talibanom.

Novinarka BBC-ja Yalda Hakim je video objavila na svojem Twitter računu in položaj opisala kot nadrealističen.

»Takole je videti politična razprava na afganistanski televiziji - talibanski bojevniki nadzorujejo napovedovalca novic, ki govori o razpadu vlade in pravi, da se afganistansko ljudstvo ne sme bati talibanov,« opisuje prizor novinarka BBC-ja.

42-sekundni posnetek, ki je bil od objave ogledan več kot milijonkrat, prikazuje voditelja, obkroženega z osmimi oboroženimi moškimi, ki ga opazujejo, medtem ko bere »novice«.

Po poročanju WIO News je novinar talibane nato v živo tudi intervjuval in prebivalcem Afganistana sporočil, naj sodelujejo s talibani.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek