REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Aha! Kdo je pa zdaj izključevalen? V SDS so izključili kar sami sebe!«

»Aha! Kdo je pa zdaj izključevalen? V SDS so izključili kar sami sebe!«Janša in prvorazredni. Vir: Twitter

Stranka SDS je postavila pogoje za sodelovanje z drugimi strankami po naslednjih volitvah.

Ti pogoji so štirje, vendar v opozicijskih strankah ni bilo pretirane zaskrbljenosti, da kakšnega morda ne bi izpolnili.

Zakaj v opoziciji niso zaskrbljeni je na najbolj enostaven in poveden način razložil predsednik LMŠ Marjan Šarec.

Šarec je v izjavi za medije dejal, da je to »nekako tako, kot da bi največji pretepač in zdrahar v razredu postavil pogoje kdo lahko z njim sedi v klopi, se ga pa vsi izogibajo

To je nekako tako, kot da bi največji pretepač in zdrahar v razredu postavil pogoje kdo lahko z njim sedi v klopi, se ga pa vsi izogibajo.

Ob tem je dejal, da računa na to, da bo na prihajajočih volitvah levo-sredinski blok dobil dovolj glasov za sestavo naslednje vlade, kljub nekaj razlikam pa pričakuje, da bodo ostale levo-sredinske opozicijske stranke sodelovanje z Janšo in SDS zavrnile.

Ob prebiranju Janševih pogojev pa Mr. J (@Grumpy_J ni mogel, da ne bi opazil nenavadne podrobnosti: da se je namreč prav SDS, ki je večino zadnjega leta vladala z neustavnimi odloki pri pogoju spoštovana slovenske ustave – sama izključila.

Iz pogojev SDS je jasno razvidno, da stranka Janeza Janše ne bi smela biti v koaliciji niti - sama s seboj!

S spoštovanjem slovenske ustave je seveda v nasprotju tudi pajdašenje SDS s skrajno desnimi gibanji in organizacijo, ki ji je minister iz vrst SDS celo podelil status društva »posebnega pomena.«

Pa tudi tviti predsednika vlade kažejo, da si po njegovem mnenju takšna gibanja zaslužijo spoštovanje, kot je opozoril predsednik KNOVS-a Matjaž Nemec.

V to sfero spada tudi lomastenje po javni RTV, STA in vseh medijih, ki so jim v dosegu...

Pa tudi zlorabe v policiji, neimenovanje tožilcev, kadrovske čistke in vladanje s poslanci brez legitimnosti...

In zato ni nenavadno, da nekateri predsedniku vlade vračajo z isto mero in na njegovo žaljivko protestnikov s Kredarice, češ da so imeli »dan odprtih vrat v Polju«, odgovarjajo s sliko njegovih pristašev in pojasnilom, da so očitno ti tisti, ki so imeli prost izhod oziroma »dan odprtih vrat«, kot se je degutantno izrazil predsednik vlade.

Kar je seveda neprimerno in ni ravno v skladu z ustavo.

Vendar je s to nedostojno prakso začela prav stranka, ki danes, paradoksalno - postavlja pogoje drugim.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek