REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Na naslednjih protivladnih protestih bo policija odstranila protestnike. Da bodo rumeni jopiči imeli mir!«

»Na naslednjih protivladnih protestih bo policija odstranila protestnike. Da bodo rumeni jopiči imeli mir!«Kako na socialnih omrežjih vidijo šefa rumenih jopičev na Slovenskem. Vir: Twitter

Ravnanje slovenske policije, ki si je na Prešernovem trgu z aretacijo rumenosrajčnikov, ki so provocirali mirne demonstrante proti vladi nakopala bes direktorja policije Antona Olaja in notranjega ministra Hojsa, še vedno razburja javnost.

Ljubljanski policisti morajo sedaj direktorju podati posebno poročilo o incidentu in se zagovarjati, medtem ko na današnji dan pred letom dni odstopljeni minister Aleš Hojs objavlja jokava pisma aretiranih z njihovimi navedbami, da so želeli samo »zapeti Zdravljico.«

 »Na naslednjih protivladnih protestih bo v primeru prerivanja z rumenimi jopiči Policija odstranila protestnike. Da bodo rumeni jopiči imeli mir,« je sedanje stanje komentiral Robi Lešnik.

Vendar pa je medtem tudi Sindikat policistov Slovenije po točkah naštel vsa dejstva, ki kažejo, da so policisti ravnali zakonito.

Posnetek namreč lepo pokaže, da policija ni ravnala nezakonito, da ni ukrepala zaradi nekakšnih tetovaž ali simbolov, kot lažejo podporniki rumenih jopičev, pač pa se je preprosto postavila med obe strani.

Skratka, policisti so vsem omogočili izražanje mnenj in nič več.

Odzvali pa so se šele tedaj, ko so pripadniki t. i. rumenih jopičev prekršili zakon o javnem redu in miru in poskusili prebiti policijski kordon.

To dokazujejo tudi posnetki, ki kažejo, kako so se pripadniki »rumenih jopičev« poskusili »dokopati« protestnikov.

Kaznovani bi morali biti prav zato rumeni jopiči, ne pa, da se morajo zagovarjati policisti.

Kaznovani bi morali biti prav zato rumeni jopiči, ne pa da se morajo pred ministrom policije, ki krivce sprevrača v žrtve - sedaj zagovarjajo policisti.

Ampak Aleš Hojs seveda ne želi, da bi bili kaznovani njegovi dragoceni biseri, pri tem pa ga očitno podpira tudi predsednik vlade Janez Janša.

Prav tisti PV, ki nikoli ni odprl kuverte z njegovim nepreklicnim odstopom s položaja ministra...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek