REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Tole v Ljubljani ni vremenski pojav. To so solze ljudi, ki so jim ukradli državo!«

»Tole v Ljubljani ni vremenski pojav. To so solze ljudi, ki so jim ukradli državo!«Prenovljen kip maršala Twitta na Brdu pri Kranju. Vir: Twitter, Nora krava

Kljub neusmiljenem nalivu, ki je pred bližajočim se dnevom zmage nad fašizmom zalil Slovenijo, so se protestniki tudi ta konev tedna zbrali na protestnem shodu v Ljubljani.

Krute vremenske razmere so nato navdihnile enega od komentatorjev nevzdržnega položaja v državi na prav pesniški sklep: »Tole v Ljubljani ni vremenski pojav. To so solze ljudi, ki so jim ukradli državo!«

»Vsi smo na istem čolnu... sam j*ba je, da le ta tone hitreje kot Titanik,« je zapisal drugi, oziraje na zadolženost, ki jo bo Janševa vlada zapustila zanamcem.

Ni dvoma, da Janševa koalicija v resnici ne vlada več, ker niti za razrešitev zanje neljubega predsednika Državnega zbora po tem, ko je ta prestopil na drugo stran – k opoziciji - ne premore zbrati niti približno dovolj glasov, s katerimi bi odpravila Igorja Zorčiča.

Zato so številni prepričani, da ni daleč čas, ko bo številka 38 za SDS, NSi, štrcelj Počivalškove SMC (ki je preostal od prvotne stranke), poslance DeSUS in SNS postala nova 47.

Gre za to, da so poslanci vladnih strank sprva poskusili izriniti Zorčiča s funkcije z blefom, češ da imajo 47 poslanskih podpisov, ki terjajo njegov odstop.

Nato pa se je številka 47 že naslednji dan v javnosti razgalila v skrčeni obliki – le 38 podpisov.

Vse dogajanje kar kliče k vnovičnemu uporu proti nacifašizmu, so prepričani celo vodilni zgodovinarji.

Medtem pa so v javnosti zaokrožile govorice, da ni res, da bi Janševa vlada pred začetkom predsedovanja EU skrila Titov kip na Brdu pri Kranju.

V resnici je, kot kaže izročilo Nore krave, kip maršala pod taktirko SDS le nekoliko prenovljen

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek