REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Je Bill Gates prevaral svojo ženo? Lepotica iz Kitajske označena kot vohunka in glavni krivec za ločitev milijarderja

Je Bill Gates prevaral svojo ženo? Lepotica iz Kitajske označena kot vohunka in glavni krivec za ločitev milijarderjaPasti ameriških stereotipov? Bill, Zhe in Melinda. Vir: Twitter

Novica o ločitvi Billa in Melinde Gates po 27 letih zakona je presenetila ves svet in kmalu so se mnogi začeli spraševati, kaj je resnični razlog, da se je par, ki je bil videti v javnosti kot primer trdne zveze – odločil za razvezo.

Nekateri so »krivdo« že obesili mladi podjetnici, ki je sodelovala z zakoncema Gates.

Gre za 36-letno Zhe Shelly Wang, ki je sodelovala s fundacijo Billa in Melinde Gates, saj so jo nekateri vodilni ameriški mediji že označili za kitajskega krta v Gatesovi korporaciji, celo za vohunko na tleh ZDA.

Wangova se je naposled morala odzvati na govorice, ki so zasule svetovni splet, v katerih je obtožena za afero s 65-letnim Billom Gatesom.

Zanikala je kakršnokoli odgovornost za usodo zakona Billa in Melinde Gates in poudarila, da pri vsem skupaj gre za neutemeljene in lažne govorice.

Melinda in Bill Gates. Vir: Twitter
Melinda in Bill Gates. Vir: Twitter
Sprva sem mislila, da bodo govorice hitro izvenele kot neresnične, ker njihovi viri nimajo nobene zasnove, saj nisem pričakovala, da bodo postajale vedno bolj nore.

»Sprva sem mislila, da bodo govorice hitro izvenele kot neresnične, ker njihovi viri nimajo nobene zasnove, saj nisem pričakovala, da bodo postajale vedno bolj nore. Hvala vsem, ki so v zadnjih 24 urah z zasebnimi sporočili izrazili zaskrbljenost zame, in prijateljem, ki so mi pomagali ovreči trače,« je Wang zapisala na socialnem omrežju Weibo, ki je priljubljeno na Kitajskem.

Wang, ki živi v Seattlu in je samska, je poklicna prevajalka in je sodelovala z univerzama Yale in Harvard ter s fundacijo Gates.

Spomnimo, Bill Gates, ki ima pod palcem 130 milijard dolarjev, je v ponedeljek v skupni izjavi z Melindo sporočil, da se ločujeta - a ker zakonca nista navedla nobene tehtne podrobnosti za svojo odločitev, so sledila številna ugibanja.

Namig o njeni zvezi z Billom se je kmalu kot požar razširil po družbenih omrežjih.

Ni jasno, kaj je nato sploh privedlo do tega, da je prav Zhe Shelly Wang prišla v ospredje in postala tarča govoric, razen fotografij, ki jih je objavila na svetovnem spletu, ki kažejo, da je sodelovala s fundacijo Gates.

Toda namig o njeni zvezi z Billom se je kmalu kot požar razširil po družbenih omrežjih.

Njen dolgoletni prijatelj Li Donglei se je med prvimi oglasil in zanikal trditve, da bi bila Wangova v središču afere.

»Zhe je moja nekdanja kolegica, izjemno dekle in oseba, ki jo občudujem. Ne verjamem, da bi se vmešavala v zakone drugih ljudi. Instinktivno vem, da takšnih stvari ne počne,« je zapisal Li Donglei.

Po njegovih besedah ​​je Wangova odraščala v Guangzhouu, kasneje pa emigrirala v ZDA.

Od leta 2006 do 2008 je bila lastnica restavracije v mestu Provo v državi Utah, kot piše v njenem profilu na LinkedInu, ki je bil po tem izbrisan.

Wangova je sicer obiskovala univerzo Brigham Young in diplomirala iz ekonomije.

Medtem je delala tudi kot stevardesa v družbi Delta Airlines, razkrivajo njene objave na družbenih omrežjih. Pred pandemijo je delala predvsem na letih med ZDA in Šanghajem.

Po besedah ​​njenega prijatelja Lija si je v tem času Wangova postavila dodaten izziv in prejela pilotsko dovoljenje.

»Predvidevam, da so si nekateri izmišljevali trače o ‘Gatesu, ki vara ženo s kitajsko lepotico’ samo zato, ker so videli fotografije, kako je Wangova prevajala v fundaciji Gates, ob dejstvu, da je kitajskih korenin, zelo prikupna in neporočena,« je zagrenjeno sklenil Li zapis v svojem blogu.

Opozoril je tudi, da tiste, ki širijo takšne in podobno zavržne trače, ne briga, kakšno škodo takšno obrekovanje povzroči nedolžnemu dekletu in njeni družini.

Vendar je ta primer pomemben še zaradi nečesa drugega - kaže, kako globoko je v ZDA že zakoreninjeno sovraštvo do Kitajske in tudi Kitajcev, ki tako pogosto nastopajo kot glavni krivci v številnih zgodbah, s katerimi dejansko nimajo - nič.

To protikitajsko histerijo je sicer zaostril že prejšnji predsednik ZDA Donald Trump.

Toda tudi sedanji ameriški predsednik Joe Biden na tem področju stopa z velikimi koraki - po isti, Trumpovi poti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek