REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Neizpolnjene obljube: V Litvi nezadovoljni zaradi zapletov in zamud pri dobavi nemških »boxerjev«

Neizpolnjene obljube: V Litvi nezadovoljni zaradi zapletov in zamud pri dobavi nemških »boxerjev«Boxer, Slovenska vojska. Vir: Twitter
O težavah pri integraciji različnih sistemov in dobavi se sedaj pogovarjajo celo na visokih ravneh v ministrstvu za obrambo Litve.

Litva, ki se je odločila, da za svoje oborožene sile v okviru konzorcija OCCAR kupi oklepna vozila boxer (z domačim imenom »Vilkas« oziroma »Volk«) ima težave – izdelava vozil zamuja, zamude pa nastajajo tudi zaradi počasne integracije različnih sistemov v posameznem vozilu.

Prvi dve vozili je Litva sicer dobila že junija leta 2019, toda nato se je izdelava vozil upočasnila. Večinoma nemška vozila 8X8 so pred tem leto dni preizkušali na poligonih v Nemčiji in na Nizozemskem.

Vozila sicer v skladu z izbiro litvanskih oboroženih sil izdeluje ARTEC, skupno podjetje Krauss-Maffei Wegmann-Rheinmetalla.

Odločitev o nakupu prav teh vozil so sicer sprejeli - že pred šestimi leti...

Vozila so opremljena z Orbitalovim ATK oborožitvenim sistemom, ki vključuje topove MK44 30 mm in protitankovske rakete dolgega dosega Spike Long-Range, ki so vgrajene v napredne oborožitvene postaje Samson MkII, ki jih izdeluje izraelsko podjetje Rafael.

Po napovedih litvanskega ministrstva za obrambo bi morali ob 15 vozilih leta 2019 vseh 88 vozil (84 v različici IFV in štiri poveljniška vozila) proizvajalec dobaviti do konca leta 2021.

Vse to bo Litvo po pogodbi z organizacijo OCCAR in ARTEC-om podpisani leta 2016 stalo 385,6 milijonov evrov.

Oklepnik Boxer - obramba
Oklepnik Boxer - Naša obramba. Vir: Posnetek zaslona

Litva je sicer od leta 2013 pa do leta 2018 izdatke za obrambo dvignila z 1 odstotka na 2 odstotka bruto družbenega proizvoda gospodarstva.

Vendar pa se zaradi težav s temi vozili sedaj po navedbah dobro obveščenih virov pojavljajo celo govorice, da v Litvi že razmišljajo, da bi zaradi neizpolnjenih obljub zapustili celoten projekt.

O težavah pri integraciji različnih sistemov in dobavi se sedaj pogovarjajo celo na visokih ravneh v ministrstvu za obrambo Litve.

Petega marca so imeli tako na primer v litvanskem ministrstvu za obrambo nujen sestanek s predstavniki organizacije OCCAR in vodilnimi iz konzorcija ARTEC, ki vozila izdeluje.

Zaradi težav s temi vozili se sedaj po navedbah dobro obveščenih virov pojavljajo celo ugibanja, da v Litvi že razmišljajo, da bi zaradi neizpolnjenih obljub zapustili celoten projekt.

Razpravljali so o proizvodnji, časovnici predaje vozil in vzrokih za zamude.

Namestnik obrambnega ministra Vilius Semeška je po sestanku dejal, da gre pri teh vozilih za »prioriteten projekt litvanskih oboroženih sil«, da pa je »pandemija preprečila pravočasno implementacijo časovnice« oziroma primopredaje vozil litovskim oboroženim silam.

Udeleženci sestanka so se sicer strinjali, da je povsem razumljivo, da je globalna pandemija vplivala tudi na ta projekt, vendar so dodali, da bi morali na »izzive« proizvajalci odgovoriti »operativno in fleksibilno« ter po potrebi razmišljati nekonvencionalno oziroma »izven škatel.«

Po oceni Viliusa Semeške sestanek v času pandemije kaže, »kako resno proizvajalci oklepnih vozil jemljejo svoje obveznosti« in da ne glede na to v obrambnem ministrstvu želijo, da bi bila »vozila predana pravočasno«, ter da se bo na »pomanjkljivosti v procesu implementacije odgovorilo čim hitreje«, da na ta način ne bi prišlo do škode »zaradi zmanjšane sposobnosti enot, da se izvežbajo za uporabo nove opreme in orožja, ki so tako pomembni za nas.«

Vendar pa je sestavljanje izraelskih kupol in raket, ameriških topov in nemške elektronike v delujočo celoto očitno precej težja naloga, kot se je zdelo ob podpisu pogodb.

Vilkas  Vir: MO Litve
Vilkas. Vir: MO Litve

Za Slovenijo pa je zgodba zanimiva tudi zato, ker se je Slovenija, v času vlade Mira Cerarja načeloma že odločila za nakup »boxerjev« preko včlanitve v OCCAR.

O tem, da bi bil ta nakup za Slovenijo precej drag in slab smo opozarjali tudi v Insajderju.

Pozneje je vlada zaradi številnih zadržkov glede cene, opreme in pogojev vzdrževanja oklepnikov, ki so bili precej neugodni za Slovenijo, od tega nakupa odstopila in se sedaj zato ponovno odloča o nakupih.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek