REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bidnova kot velikana: Fotografija, ki je zmedla svetovni splet, kajti sploh ni lažna

Bidnova kot velikana: Fotografija, ki je zmedla svetovni splet, kajti sploh ni lažnaPristen posnetek: Bidnova in Carterjeva. Vir: Twitter

Fotografija aktualnega ameriškega predsednika, njegove žene in njunih predhodnikov v Beli hiši je kmalu postala viralna, hkrati pa je zmedla številne uporabnike svetovnega spleta.

Joe in Jill Biden sta namreč na zgornji fotografiji, ki jo je objavil Carter Center, videti ogromna v primerjavi z drobnima podobama Jimmyja in Rosalynn Carter.

»Veseli smo, da lahko delimo to fotografijo obiska predsednika in prve dame ZDA pri zakoncema Carter,« so sporočili iz Carterjevega centra.

Na omenjeni fotografiji Bidnova klečita ob zakoncema Carter - Joe ob Rosalynn, Jill pa ob Jimmyju, vsi od uh do uh nasmejani.

Toda celostna podoba je videte precej čudna, kar so nemudoma opazili uporabniki družbenih omrežij.

Kljub dejstvu, da se starostniki z leti nekoliko skrčijo, kot je duhovito pripomnil eden od komentatorjev, je fotografija videti hudo popačena.

»To fotografijo opazujem že tri ure. Grem v posteljo. Jutri se znova vrnem k njej,« je komentiral zmedeni uporabnik Twitterja.

Razlika v velikosti zakonca Biden, ki sta vmeščena v zunanji del posnetka, in Carterjeva, ki sta bližje središču fotografije, je posledica uporabe širokokotne leče.

A čeprav je videti kot da bi bila ponarejena, je stoodstotno verodostojna, nakar so številni doumeli, v čem je skrivnost.

Razlika v velikosti zakonca Biden, ki sta vmeščena v zunanji del posnetka, in Carterjeva, ki sta bližje središču fotografije, je posledica uporabe širokokotne leče.

Zakaj se je fotograf odločil za takšno potezo, še ni jasno.

Zato so nekateri s fotošopom že popravili nenavadni posnetek, in zamenjali vloge tako, da sta zdaj Carterjeva videti kot velikana, Bidnova pa kot hobita.

Kakor koli že, na fotografiji je videti, kot da bi bila Bidnova visoka čez dva metra, Carterjeva pa kot palčka.

V resnici Joe Biden meri v višino 1,82 metra, njegova žena Jill pa 1,68 metra.

Carterjeva sta nekoliko bolj drobcena - Jimmy meri v višino 1,77 metra, Rosalyn pa 1,65 metra.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek