REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Afrika v strahu: Indijski scenarij bi na arfiški celini pomenil katastrofo brez primere

Afrika v strahu: Indijski scenarij bi na arfiški celini pomenil katastrofo brez primereZdravstvena agencija Afriške unije pozorno spremlja grozljivo dogajanje v Indiji. Vir: Twitter

Pandemija koronavirusne bolezni covid-19, ki se je po pojavu dveh novih mutacij razbohotila v Indiji, je za Afriko opozorilni signal, ki ga morajo lokalne vlade in državljani najbolj resno doumeti, da bi se izognili katastrofalnim posledicam, opozarja Afriški center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (Africa CDC).

»Afriške države na splošno nimajo dovolj zdravstvenih delavcev, bolniških postelj, zalog kisika, saj bi bila celina z 1,3 milijarde prebivalcev še v slabšem položaju kot Indija, če bi okuženost s covid-19 v Afriki podivjala na podoben način,« poudarja John Nkengasgong, vodja afriškega CDC, poroča Guardian.

John Nkengasgong, vodja afriškega CDC
John Nkengasgong, vodja afriškega CDC. Vir: Twitter

Nkengasgong je na tiskovni konferenci poudaril, da zdravstvena agencija Afriške unije pozorno spremlja grozljivo dogajanje v Indiji, in pozval vse ljudi, naj nosijo maske in se izogibajo velikim shodom, saj bi imel »indijski scenarij« zaradi vseh slabosti šibkega afriškega zdravstvenega sistema - naravnost katastrofalne posledice.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek