REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednik vlade z vladne prižnice o »božjih očeh« in molitvi, papež v Vatikanu pa o svetovnem problemu

Predsednik vlade z vladne prižnice o »božjih očeh« in molitvi, papež v Vatikanu pa o svetovnem problemuJanša prinaša eno sporočilo, papež Frančišek pa drugo. Vir: Twitter

Predsednik slovenske vlade tudi tokrat ni razočaral.

Tako kot lani je v vseh svojih pridigah na veliko naslavljal Boga in širil njegovo besedo tudi tokrat, po katastrofalnem letu, v katerem se je Slovenija po njegovi zaslugi prebila med države z največ smrtnimi žrtvami, in v svoj velikonočni govor znova vpletel celo vrsto krščanskih, verskih sporočil.

Težava pa je seveda v tem, da Slovenija še vedno ni teokratska država in da na podoben način Janša ni ravnal ob praznikih številnih drugih verskih skupnosti v državi, da o ateistih sploh ne govorimo.

Ni manjkal niti poziv, da naj Bog varuje Slovenijo.

Kar se, v kolkor se je Bog odločil delovati preko svojih vladnih predstavnikov na Zemlji očitno ni ravno dobro izteklo.

Ampak to vere predsednika vlade Janeza Janše ni omajalo.

Pripravljen se je še naprej žrtvovati - vse do zadnjega prebivalca Slovenije.

»Srčna pripravljenost mnogih pomagati ljudem v stiski nas je v letu pandemije znova spomnila, da v težkih preizkušnjah nismo nikoli sami. Da je vsak med nami dragocen, ljubljen in poseben v Božjih očeh,« je zagostolel Janša.

Ampak to vere predsednika vlade ni omajalo. Pripravljen se je še naprej 'žrtvovati' - vse do zadnjega prebivalca Slovenije. 

In nato: »V globoki hvaležnosti za vsa dejanja ljubezni in usmiljenja, po katerih nas Bog vedno znova nagovarja in nam sporoča, da je z nami, praznujmo letošnjo Veliko noč. Praznujmo jo le z najožjimi družinskimi člani. V molitvi ali mislih povezani se spomnimo vseh, ki so se v tem letu od nas poslovili, vseh, ki jih z žalostjo objokujejo, vseh osamljenih, bolnih, ostarelih. Naj se vse žrtve, trpljenje in solze preteklega leta v luči velikonočne skrivnosti spremenijo v zoro novega upanja. Ohranite to upanje. Širite ga in veselo sporočilo podelite z vsemi, ki jih nosite v srcu, z domačimi, s prijatelji in bližnjimi.«

Vse skupaj zveni tako, kakor da bi to napisal kakšen duhovnik za svoj nastop s prižnice.

In ne aktualni premier Slovenije.

Kako se to res naredi tako, da nasloviš veliko širše občinstvo, ne pa samo drobno čredo ovčic svoje lastne sekte pa je Janši in še komu pokazal papež Frančišek.

Ta je opozoril, da je škandalozno, da se krepijo vojaški arzenali, medtem ko svet še vedno trpi zaradi pandemije covida-19.

Ampak tega sporočila slovenski predsednik vlade očitno ni slišal.

Medtem ko je nagovarjal javnost z besedami o »božjih očeh« in potrebi po »molitvah« je bil Janša namreč zaposlen s krepitvijo vojaškega arzenala.

To je pač Slovenija.

Predsednik vlade Janez Janša je tako javnost znova nagovoril kot vodja teokratske države, toda modra sporočila svojega v verskih zadevah nadrejenega v Vatikanu tudi tokrat ni ne slišal in ne razumel.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek