REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trmoglava neumnost: Bidnu zmago čestitali še Putin, Obrador in Bolsonaro, le Janša vztrajno molči

Trmoglava neumnost: Bidnu zmago čestitali še Putin, Obrador in Bolsonaro, le Janša vztrajno molčiJanša še vedno navija za - Trumpa. Vir: Twitter

Ob podelitvi elektorskih glasov izvoljenemu ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu so se oglasili še zadnji v svetu, ki doslej iz različnih razlogov še niso čestitali za zmago novemu ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu.

Oglasili so se namreč ruski predsednik Vladimir Putin, mehiški predsednik Andrés Manuel López Obrador in brazilski predsednik Jair Bolsonaro in čestitali novemu ameriškemu predsedniku ob zmagi na volitvah.

Elektorski kolegij je namreč včeraj tudi uradno preštel glasove.

Šest tednov po volitvah tako ni več dvomov o tem, da je večina elektorjev, v skladu z voljo volivcev, glasovala za Joeja Bidna.

Elektorski kolegij je namreč včeraj tudi uradno preštel glasove. Šest tednov po volitvah tako ni več dvomov o tem, da je večina elektorjev, v skladu z voljo volivcev, glasovala za Joeja Bidna.

Ta je dobil tudi več kot sedem milijonov več glasov kot njegov tekmec Donald Trump, ki zmage Bidna – še vedno ne priznava.

In to kljub temu, da je izgubil več kot 50 tožb, tudi na Vrhovnem sodišču ZDA, kjer je šest od devetih sodnikov konservativcev, tri od njih pa je nastavil Trump osebno.

Nihče mu ni dal za prav.

Janez Janša in Joe Biden
Po mnenju diplomatov bi se za svoje grobe besede in vmešavanje v ameriške volitve predsednik slovenske vlade moral tudi opravičiti Joeju Bidnu. Pa se bo res? Vir: Twitter
In ta voditelj je seveda Janez Janša, slovenski predsednik vlade, ki Bidnu še vedno ni čestital! Pri tem so imeli vsi ostali zamudniki tehtne razloge za svoje odlašanje. Janša jih nima.

Toda še bolj nerodno je, da se je, kot je očitno sedaj, oglasil samo en voditelj, ki je Trumpu že sredi volitev čestital za »zmago,« ob tem še pred volitvami odkrito navijal zanj ter mu priporočal, da naj »premočno zmaga«, v isti sapi pa je njegovega nasprotnika, sedanjega izbranega predsednika ZDA kratkovidno imenoval za »najšibkejšega ameriškega predsednika v zgodovini.«

In ta voditelj je seveda Janez Janša, slovenski predsednik vlade, ki Bidnu še vedno ni čestital!

Pri tem so imeli vsi ostali zamudniki tehtne razloge za svoje odlašanje.

Janša jih nima.

Putin je imel zelo dobre odnose s Trumpom, z Bidnom pa ga loči veliko več razlik.

Mehiški predsednik je bil previden zaradi dogovorov o migrantih, ki jih je njegova država sklenila z Združenimi državami Amerike v času Trumpove administracije, Bolsonaro pa velja za »brazilskega Trumpa« in je zato odlašal s čestitko novoizvoljenemu, 46. ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu dobesedno do zadnjega.

Janša Kim Jong-un
Se Janša vse bolj obnaša kot severnokorejski voditelj  Kim Jong-un? Je Janša doživel kakšno novo komunistično transformacijo? Slovenija res ni Severna Koreja, vendar se njuna voditelja glede naslednjega predsednika ZDA obnašata precej - enako. Vir: Twitter

Putin si je ob tem našel celo dodaten izgovor tako, da se je pozval na dejstvo, da ne bi bilo »korektno,« če bi svojo čestitko podal predno so elektorji v ZDA oddali glasove, poroča CNN.

Osamljeni Trump
V Beli hiši zdaj precej osamljeni Donald Trump. Vir: Twitter

Vsekakor pa se ni oglašal med volitvami in ne med štetjem glasov.

Da imajo tisti, ki vsaj za Putinom še niso čestitali Bidnu morda resen »problem«, je opazila tudi senatorka slovenskega porekla Amy Klobuchar.

To je storil le predsednik vlade Slovenije Janez Janša.

»Vladimir Putin želi izbranemu predsedniku veliko uspehov in je izrazil prepričanje, da lahko Rusija in ZDA, ki imata veliko odgovornost  za globalno varnost in stabilnost, kljub vsem njunim razlikam resnično prispevata pri reševanju številnih težav in izzivov, pred katerimi se nahaja svet,« je zapisal v svoji poslanici ameriškemu predsedniku ruski predsednik Vladimir Putin.

Da imajo tisti, ki vsaj za Putinom še niso čestitali Bidnu morda resen »problem«, je opazila tudi ameriška senatorka slovenskega porekla Amy Klobuchar.

Predsednik slovenske vlade pa – nič.

Torej nekako tako, kot tudi severnokorejski voditelj Kim Jong-un …

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek