REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Navdušen nad rusko vojsko: kaj je osupnilo ameriškega novinarja pri ruskem Su-57

Navdušen nad rusko vojsko: kaj je osupnilo ameriškega novinarja pri ruskem Su-57Polet v kabriolet kokpitu ruskega vojaškega lovca Su-57. Vir: Twitter

Ameriška revija Popular Mechanics je opozorila bralce v Združenih državah Amerike na video posnetek, ki ga je rusko obrambno ministrstvo objavilo v čast 100. obletnice ustanovitve letalskega preskusnega centra Chkalov.

Posnetki prikazujejo pilota Su-57, ki upravlja lovca z odprtim kokpitom, ki sicer ščiti posadko pred prihajajočim močnim zračnim tokom, slabim vremenskim pogojem in neznosnim hrupom …

Ameriški novinar je bralcem priporočil ogled pričujočega posnetka ob pojasnilu, da ta kaže ruskega pilota, kako demonstrira, da niti izguba okna pilotske kabine v izrednih razmerah ne bo vplivala na krmiljenje in nadzor nad mogočnim vojaškim letalom.

Ruski Su-57
Ruski Su-57. Vir: Twitter

»Zdi se, da je pilot oblečen v zelo debelo bundo ali letalsko obleko, ki ga ščiti med poletom,« je poudaril strokovnjak iz ZDA, osupel nad uspehi ruskih vojaških pilotov..

Ameriški komentatorji so nato opozorili na podvig pilota Keitha Hartleyja iz leta 1988, ki je prav tako letel v »kabriolet« kabini vojaškega lovca, da bi opravili pomemben test za britansko vojaško letalstvo o zmogljivostih domačega Tornada.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek