REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Teflonski Alojz: je Kovšca resnični Chuck Norris slovenske politike?

Teflonski Alojz: je Kovšca resnični Chuck Norris slovenske politike?Alojz Kovšca brez maske. Vir: Twitter

A je sploh kakšen član vlade ali koalicije, ki se drži vladnih odlokov in zakonodaje?

Je sploh kakšen, ki ni ujet v oko kamere, kako krši odloke in navodila za zamejitev Covida-19?

Težko bi ga našli, toda med kršitelji vsekakor izstopa eden, za katerega bi lahko rekli, da sodi med kršitelje-povratnike.

Gre seveda za Alojza Kovšco, predsednika Državnega sveta (DS).

Tistega Kovšco, izbranca aktualne oblasti, da kot prvi med prvimi nagovori državljane ob prihajajočih praznikih.

In to kljub dejstvu, da je s svojim bahatim in neodgovornim obnašanjem v bližnji preteklosti pokazal in dokazal, da sodi med serijske kršitelje vladnih odlokov za zatiranje epidemije koronavirusne bolezni in je po tem, ko je bil v tem početju ujet celo zavrnil pozive, da odstopi.

Toda odstopiti, kot je javno povedal, ne namerava.

Ob tem je natrosil kopico protislovnih, prozornih celo zavržnih izgovorov in nato tiho počakal, da se razburjanje glede njegovih kršitev vladnih odlokov in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki so v preteklem tednu razkačile javnost - poleže.

In da v obilici vsakdanjih drugih problemov volivci preprosto pozabijo nanj.

Toda družbena omrežja so poskrbela ne le za to, da ostanejo shranjene fotografije kot dokaz, da se je nekaznovano požvižgal na vladne ukrepe in navodila NIJZ prav v času, ko se je število okuženih začelo strmo večati in ko je prav Kovšca pod pretvezo, da so kršitelji omenjenih ukrepov - petkovi protestniki zoper Janševo vlado - krivci, da se je epidemije razbohotila celo zahteval, da ti morajo, če se okužijo, sami plačati stroške zdravljenja.

Kljub dejstvu, da je poskusil prikriti svoja zavržna dejanja tako, da je na spletni strani DS potihoma cenzuriral fotografije, ki so pričale, kako je pohajkoval po Sloveniji brez maske in upoštevanja distance, mu vendarle ni uspelo skriti dokumente o lastnih kršitvah, ker si jih je zapomnil svetovni splet na enak način kot si je zapomnil, kdo je prvi politik na Slovenskem, ki oglašuje na svoji maski.

Kdo drug, kot Kovšca, ki se ga očitno nobena kritika in moralne ter družbene norme ne primejo.

V bistvu gre za nekakšnega križanca Chicka Norrisa in teflona, ki se ga nič ne prime.

Alojz Teflonski se je namreč nedavno nastavljal kameram z masko, poveznjeno čez svoj obraz, ki je imela natisnjen logo določenega zasebnega podjetja, ki je blizu Kovšci.

Tako si je drznil z mesta predsednika DS delati promocijo za »zasebno firmo, ki skrbi za njegov in PR Državnega sveta za okoli 100 tisoč evrov letno« …

To je še ena plat »nove normalnosti«, ki nam jo je vsilila Janševa vlada, ko politik in visok funkcionar, ki že leta ždi na davkoplačevalskem denarju na svoji maski, na javnih nastopih v vlogi predstavnika ljudstva – oglašuje zasebno podjetje, ki skrbi za PR podobo tako njega osebno kot Državnega sveta, ki mu trenutno predseduje.

Na zavržno prakso sta opozorila Bojan Krajnc in Marko Pigac, ki sta na Erarju preverila stanje plačil iz državne blagajne DS na račun podjetja SkledarTV po tem, ko se je Alojz Kovšca zapletel v kontradiktorna pojasnila, zakaj je kršil vladni odlok o nošenju maske.

Spomnimo, Kovšca je bil tisti pravičnež, ki je za vse tiste, ki se »okužijo po lastni krivdi« (in s tem je meril predvsem na drugače misleče - petkove protestnike) zahteval, da si sami plačajo stroške zdravljenja, če zbolijo za koronavirusno boleznijo Covid-19.

Nato pa –, ko je bil še isti dan ujet, kako se je tudi sam potikal po Sloveniji ne da bi spoštoval varne razdalje do sogovornikov ter maske, za lastno nespametno dejanje obtožil hišnega fotografa DS.

Potem se je muzal s podobno nespametnimi izgovori, češ da je masko snel za hipec le za priložnost fotografiranja z domačini v Porablju za foto-album, nakar je vrsta različnih fotografij z dogodka razkrila, da sta bili zanj nošenje maske in socialna distanca bolj izjema kot pravilo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek