REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Strahopetno: namesto, da se opraviči, Kovšca cenzuriral fotografije, ki pričajo, kako je kršil navodila NIJZ in vlade

Strahopetno: namesto, da se opraviči, Kovšca cenzuriral fotografije, ki pričajo, kako je kršil navodila NIJZ in vladeMaske so padle: Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta zdaj trdi, da je za njegove napake kriv - uradni fotograf! Vir: Twitter

Na družbenih omrežjih ni ostalo neopaženo, da je Državni svet pod taktirko svojega predsednika umaknil vse fotografije, na katerih Alojz Kovšca ni nosil maske in je s tem kršil tako navodila NIJZ kot odloke Janševe vlade o zaščitnih ukrepih za zamejitev pandemije Covida-19.

'ZZZS bi moral uvesti regresne zahtevke proti vsem tistim, ki so z namernim ravnanjem v nasprotju z javno objavljenimi navodili NIJZ in oblasti povzročili okužbo sebe ali drugih oseb s Covid-19.'

Dogodek bi nedvomno švignil pod radarjem javnosti, da ni prav predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca te dni prišel na plano s predlogom, natančneje - celo z zahtevkom, da bi »moral Zavod za zdravstveno zavarovanje Republike Slovenije (ZZZS) uvesti regresne zahtevke proti vsem tistim, ki so z namernim ravnanjem v nasprotju z javno objavljenimi navodili NIJZ in oblasti povzročili okužbo sebe ali drugih oseb s Covid-19.«

Kovšca je namreč mnenja, da bi si »morali krivci (sami) plačati stroške zdravljenja!«

Jasno je, da Kovšca s tem ni meril ne na RKC, ne na duhovščino na čelu z ljubljanskim nadškofom, ali pa obiskovalce cerkvenih maš, verouka, birm ...

Tarča njegovega nezadovoljstva in omenjene zahteve so seveda predvsem voditelji opozicijskih strank in petkovi protestniki.

Brez maske: Alojz Kovšca je kršil tako navodila NIJZ kot Janševe vlade. Vir: Twitter

Toda kmalu je bilo razkrito, da je tudi sam Kovšca kršil taista navodila NIJZ ter odloke aktualne oblasti ... 

Tako je že bežen pogled na fotografije, objavljene na spletni strani Državnega sveta razkril, da se je prvorazredni Kovšca požvižgal na vladne zapovedi in navodila NIJZ in vse to ne le enkrat, ampak večkrat.

Znova brez maske: Alojz Kovšca. Vir: Twitter

Nekateri so nato spomnili, da Kovšca sodi med prvorazredne in je priviligiran glede na dejstvo, da uživa in se lahko sklicuje na imuniteto.

To pa pomeni, da - v primeru, da tudi sam zboli zaradi lastnih kršitev (ki so dokumentirane tudi na fotografijah spodaj!) oziroma neupoštevanja javno objavljenih navodil NIJZ - na katere se v svojem zahtevku naslovljenem na ZZZS sklicuje, bi za zdravljenje Alojza Kovšce plačevala državna blagajna.

Oziroma vsi davkoplačevalci.

Blaž pa je s kančkom cinizma pripomnil, da - ujet v hudih in ponavljajočih se prekrških navodil NIJZ in Janševe vlade - Kovšca menda že piše odstopno izjavo.

Toda Kovšca ni napisal odstopne izjave in se ni opravičil sodržavljanom zaradi lastnih spodrsljajev, ki jih je oponesel drugim.

Na spletni strani Državnega sveta so cenzurirane vse fotografije na katerih se vidi, da na nedavnih sejah in ob bližnjih srečanjih na službenih obiskih v Ljubljani oziroma Sloveniji - Kovšca ni nosil maske in je s tem ogrožal tako sebe kot druge.

Kot je poudaril včeraj v izjavi za javnost, sam ne čuti nobene odgovornosti, krivdo za lastne prekrške odlokov NIJZ in vlade pa brez kančka sramu obeša na ramena uradnega fotografa Državnega sveta, ki ga je Kovšca celo obtožil, ker je na družbenih omrežjih objavil fotografije, ki jih ne bi smel.

Tako je visok državni funkcionar brez trohice slabe vesti naznanil, da mu niti na pamet ne pade, da bi odstopil, kar je še en primer etično spornega in zavržnega delovanja vladajočih, ki se očitno imajo za nedotakljive.

Kovšca z masko. Vir: Državni svet
Uradno: Alojz Kovšca - zdaj z masko. Vir: Državni svet

Na dan, ko je Janševa vlada ponovno razglasila epidemijo in še strožje ukrepe kot so bili tisti spomladi, v prvem valu pandemije Covid-19, je Kovšca tako odredil izbrisati in s tem na spletni strani Državnega sveta cenzurirati vse fotografije, na katerih se vidi, da na nedavnih sejah in ob bližnjih srečanjih na službenih obiskih v Ljubljani oziroma Sloveniji - ni nosil maske in je s tem ogrožal tako sebe kot druge.

Zdaj je na spletni strani Državnega sveta objavljen le nabor cenzuriranih fotografij, na katerih Kovšca dosledno nosi masko.

To so fotografije, ki jih ljudstvo sme videti.

Toda svetovni splet ne pozablja zlahka, in so enkrat že objavljene fotografije - še vedno dostopne in niso izginile, kljub prizadevanjim Alojza Kovšce.

Na to dejstvo je s krepko mero cinizma opozoril tudi Božo Simonič z opombo, da »narod dokaze hrani.«

In ne pozablja.

Delite članek