REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kitajski odziv: »Trump in prva dama sta plačala ceno za zmanjševanje nevarnosti Covida-19«

Kitajski odziv: »Trump in prva dama sta plačala ceno za zmanjševanje nevarnosti Covida-19«Zakonca: Melania in Donald. Vir: Twitter

Na novico o okužbi Donalda Trumpa, predsednika in prve dame ZDA Melanie Trump s koronavirusom Covid-19 iz vsega sveta prihajajo v Belo hišo predvsem želje po hitrem okrevanju.

Uradno tudi iz Kitajske, največjega strateškega tekmeca in nasprotnika ZDA, kjer so imeli zaradi carinskih vojn, obtožb zaradi »nevarnih omrežij« 5G, zahtev po prisilnih prodajah podjetja Tik Tok, prepovedi prodaje komponent podjetju Huawei in podobno v zadnjih štirih letih s sedanjim ameriškim predsednikom, ki odloča v Ovalni pisarni velike težave.

Hi Xijin zato pogosto izraža stališča, ki so zelo blizu stališčem predsednika Kitajske Xi Jinpinga ter Komunistične stranke Kitajske.

Toda istočasno se je oglasil tudi Hu Xijin, urednik Global Timesa, kitajskega časnika, ki izhaja v angleščini in velja za poluradno glasilo kitajske vlade.

Hi Xijin zato pogosto izraža stališča, ki so zelo blizu stališčem predsednika Kitajske Xi Jinpinga ter Komunistične stranke Kitajske.

Hi Xijin je tako na Twitterju zapisal: »Predsednik Trump in prva dana sta plačala ceno za zmanjševanje nevarnosti Covida-19. Novica kaže na resnost pandemije v ZDA. To bo imelo negativen učinek na podobo Trumpa in ZDA in lahko negativno vpliva tudi na njegovo ponovno izvolitev.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek