REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nov spodrsljaj Melanie Trump: Znameniti Rose Garden le po treh tednih – znova preurejajo!

Nov spodrsljaj Melanie Trump: Znameniti Rose Garden le po treh tednih – znova preurejajo!Rose Garden - ponovna obnova. Vir: Twitter

Na novo renoviran Rose Garden, znameniti vrt v Beli hiši, ki ga je julija popolnoma na novo »preuredila« in po mnenju številnih komentatorjev dobesedno uničila prva dama ZDA Melania Trump, morajo znova renovirati.

In to samo tri tedne po svečani otvoritvi.

Vrt ima namreč »težave z odvodom vode« in še nekatere »manjše težave zaradi konstrukcije.«

Rekonstrukcijo izvajajo samo tri tedne po svečani otvoritvi.

Položili so tudi novo trato.

Stara se je namreč tako natopila z vodo ob zadnjih nalivih, da ni bilo mogoče organizirati niti zadnjih srečanj pred Belo hišo.

Predsednik in prva dama sta zato morala dogodke organizirati drugje.

Vrt Jackie Kennedy
Vrt nekoč priljubljene prve dame ZDA Jackie Kennedy in pod taktirko Melanie Trump prenovljena različica Rose Garden (zgoraj, desno). Vir: Twitter

Tudi republikanska konvencija je morala biti organizirati na južni trati Bele hiše.

Melania Trump je ob rekonstrukciji popolnoma spremenila podobo vrta, ki ga je leta 1962 oblikovala Jackie Kennedy, soproga demokratskega in ubitega predsednika ZDA Roberta Kennedyja.

V ta namen so morali postaviti tudi poseben šotor.

Vse to ne bi bilo potrebno, če bi bila rekonstrukcija Rose Gardna uspešna.

Osebno jo je sicer vodila prav Melania Trump.

Vendar pa ponovno polaganje trave in druga popravila davkoplačevalce ne bodo stalo nič, saj bo vse stroške pokrila Trumpova kampanja za ponovno izvolitev predsednika.

Sama rekonstrukcija je sicer že pred tem sprožila vihar v ameriški javnosti.

Melania Trump je namreč ob rekonstrukciji popolnoma spremenila podobo vrta, ki ga je leta 1962 oblikovala Jackie Kennedy, soproga demokratskega in ubitega predsednika ZDA Roberta Kennedyja.

Najbolj razkačeni so bili odzivi na odstranitev 10 čudovitih češenj, tulipanov in drugih cvetlic.

Rožni vrt nekoč
Rose Garden nekoč. Vir: Twitter
Rose Garden sedaj deluje veliko bolj »čisto«, manj natrpano, toda za mnoge tudi precej pusto, dolgočasno, hladno in žalostno.

Rose Garden sedaj deluje veliko bolj »čisto«, manj natrpano, toda za mnoge tudi precej pusto, dolgočasno, hladno in žalostno.

Številni Američani so tudi protestirali, ker je Melania Trump, po njihovi oceni, z renoviranjem uničila del »ameriške kulturne tradicije.«

Sicer pa je poseben odbor za ohranitev Bele hiše dobil že podrobno, 220 strani dolgo poročilo o celotni zgodovini vrta in razvpitem renoviranju nekoč čudovitega Rose Garden.

Mnogi Američani, nasprotniki Donalda Trumpa celo pozivajo demokratskega predsedniškega kandidata Joeja Bidna, da naj isti vrt, če zmaga na volitvah, skupaj z novo prvo damo znova »povrne v prvobitno stanje.«

Da bo torej znova takšen, kot si ga je zamislila Jackie Kennedy – in ne Melania Trump.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek