REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vreča brez dna: Pivčeva ni prijavila niti 22.000 evrov, ki jih je dobila od ZRC Bistra Ptuj

Vreča brez dna: Pivčeva ni prijavila niti 22.000 evrov, ki jih je dobila od ZRC Bistra PtujAleksandra Pivec je ljubiteljica razkošja na stroške davkoplačevalcev. Vir: Facebook

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec po navedbah portala 24ur protikorupcijski komisiji ni prijavila niti 22.000 evrov bruto dohodka, ki jih je do januarja letos dobila z naslova svoje nekdanje službe v Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj, kjer je bila sporna predsednica stranke DeSUS zaposlena 17 let.

Pivčeva naj bi si 22.000 evrov dodatnega zaslužka prislužila v zadnjih štirih letih znanstvenega raziskovanja pri tej ustanovi, pri čemer po navedbah portala zadnjih pet let ni izpolnjevala kriterijev Agencije za raziskovalno dejavnost, ki je te raziskave sofinancirala.

Štefan Čelan: 'Ko se lotite neke raziskave, morate pregledati svetovno literaturo. Ona je pregledovala vse te baze podatkov.'

Vendar pa o tem, kaj vse je od vstopa v politiko raziskovala Pivčeva, ki je bila v preteklosti tudi nekdanja direktorica Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra Ptuj - ni želela pojasniti.

Za 24ur je to pojasnil zdajšnji direktor Štefan Čelan, ki je dejal, da je »njena največja naloga bila ... ko se lotite neke raziskave, morate pregledati svetovno literaturo. Ona je pregledovala vse te baze podatkov.«

Ob tem je ministrstvo za gospodarstvo v končnem poročilu o aferi SRIPT potrdilo, da vsa našteta avtorska dela - niso bila opravljena.

Aleksandra Pivec

Neuradno je v tej aferi nastalo za kar 160 tisoč evrov nezakonite premoženjske koristi, je poročal portal Necenzurirano.si.

Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi Pivčeva nezakonito zaslužila dvakratnik javno objavljenega zneska.

O tej zadevi naj bi kmalu odločalo tudi tožilstvo.

Gospodarsko ministrstvo Zdravka Počivalška javnosti sicer ne želi posredovati končnega poročila o celotni drugi fazi domnevno koruptivnega projekta SRIPT, ker poteka predkazenski postopek in bi z razkritjem škodovali izvedbi postopka.

Gospodarsko ministrstvo Zdravka Počivalška javnosti sicer ne želi posredovati končnega poročila o celotni drugi fazi domnevno koruptivnega projekta SRIPT.

Vendar pa je na osnovi navedb tistih, ki zadevo poznajo mogoče sklepati, da avtorska dela niso bila opravljena.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ni predložila nobenih ustreznih dokazil za avtorske pogodbe, na osnovi katerih bi lahko presojali upravičenost izplačil.

Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi Pivčeva nezakonito zaslužila dvakratnik javno objavljenega zneska.

O tem, ali bo Pivčeva ostala na mestu predsednice stranke upokojencev DeSUS bo sicer odločal svet stranke naslednji teden.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek