REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Je to mogoče portal vlade ali od koga drugega?«

»Je to mogoče portal vlade ali od koga drugega?«Pridiga z vladne prižnice. Vir: Twitter

Slovenska vlada na svojem uradnem portalu, ki je očitno pod nadzorom le predsednika vlade nadaljuje s staro tradicijo – veliko pozornostjo, ki jo namenja verskim, predvsem katoliškim praznikom ob ignoriranju nekaterih pomembnih - državnih.

Državljanom tako Janševa vlada čestita ob vseh verskih (le krščanskih!) praznikih, ob nekaterih državnih praznikih čestita pa tako, da jim da naknaden in nenavaden »krščanski« pridih (1. maj kot »praznik Sv. Jožefa delavca«), ob drugih (kot je Dan upora proti okupatorju) pa sploh ne čestita, ampak zlovešče molči.

Gre za neke vrste zastonj propagando za verske ustanove, ki bi sicer stala pravo bogastvo.

V tej državi živi tudi veliko neverujočih, ki se jim takšno vladno besedičenje, še posebej, kadar prihaja iz vladnega portala in ne prižnice, zdi kot dokaz rušenja temeljev laične države in zapovedane ločitve države in cerkve.

To so opazili tudi na družbenih omrežjih.

Očitno zato, ker vodilnim v aktualni vladi omenjeni - zamolčani državni prazniki, ne pomenijo ničesar.

Verjetno bi jih najraje kar ukinili, za kar nimajo moči, zato pač preprosto molčijo.

Zato pa se je vlada toliko bolj raznežila ob včerajšnjem prazniku.

Vsem je sporočila, da je »Marijino vnebovzetje ali veliki šmaren najstarejši Marijin praznik« pri tem pa naj bi se kar celoten slovenki narod »v prvem letu samostojnosti, leta 1992, na Brezjah posvetil Mariji.«

To, da bi se kar celotno ljudstvo na Slovenskem »v prvem letu samostojnosti, leta 1992, na Brezjah posvetilo Mariji,« pa seveda ni res, kajti obredov neke verske skupnosti leta 1992 nikoli ni mogoče enačiti s celotnim narodom, ne glede na njena zaklinjanja in izrečene molitve ter »priprošnje«.

Slovenski narod pa, kot kažejo statistični podatki, ni samo ene krščanske vere, da ne govorimo o tem, da v tej državi živi tudi veliko neverujočih, ki se jim takšno vladno besedičenje, še posebej, kadar prihaja iz vladnega portala in ne prižnice, zdi kot dokaz rušenja temeljev laične države in zapovedane ločitve države in cerkve.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek