REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Skoraj čudežno: Pitna voda v vasi nedaleč od Modene »spremenjena« v odlično rdeče vino!

Skoraj čudežno: Pitna voda v vasi nedaleč od Modene »spremenjena« v odlično rdeče vino!
Vinarna v mestu Settecani je zaradi napake na silosu izpustila večje količine vina v lokalni vodovodni sistem.

Prebivalci majhne vasice nedaleč od Modene v Italiji so bili precej presenečeni, ko so po odprli svoje vodovodne pipe in ugotovili, da iz njih ne teče voda, pač pa – vino.

In to dobro – rdeče vino, Lambrusco Grasparossa.

Potem ko so curki Lambrusco Grasparossa nekaj časa razveseljevali domačine, ki so si s tem »vinom iz pip« napolnili čaše in bokale, so lokalne oblasti vendarle ugotovile, zakaj se to dogaja in prekinile zabavo svojih sokrajanov.

Ni šlo za skorajda svetopisemski čudež, pač pa za bolj pritlehno zadevo.

Prišlo je do povsem tehnične težave, zaradi katere je lokalna vinarna v mestu Settecani zaradi napake na silosu, kot poroča italijanski Local, izpustila večje količine vina v lokalni vodovodni sistem.

Tehniki so hitro popravili napako, toda iznajdljivi lokalni prebivalci so si medtem, kot poroča Gazzeta di Modena, v bokale in steklenice že uspeli natočiti nekaj »točenega vina« za poznejšo uporabo.

Kajti res bi bilo škoda, če bi šlo v nič, obenem pa tudi po zagotovilih virologov koronavirus menda ne mara alkohola.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek