REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kaj, za vraga, počnejo? Preden je Kim zlezel z vlaka, so si nadeli bele rokavice in ukradli šov svojemu voditelju

Kaj, za vraga, počnejo? Preden je Kim zlezel z vlaka, so si nadeli bele rokavice in ukradli šov svojemu voditeljuČiščenje Kimovega vlaka, ki še vedno vozi, vir: Twitter

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je včeraj s svojim vlakom olivne barve prispel v Vladivostok, v katerem se je davi že srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Toda le nekaj minut, preden je zapustil svojo oklepno trdnjavo na tirih, s katero skoraj vedno potuje, je njegova skupina telesnih stražarjev opravila prav posebno nalogo.

Nadeli so si namreč bele rokavice in kakor da bi bili snažilci, se lotili krpic in drgnili vrata vlaka, ki je še vedno vozil, skozi katera naj bi kmalu prišel njihov šef.

Prizorišče je bilo prav neverjetno -, ko je vlak nekoliko upočasnil hitrost ob prispetju na postajo, so Kimovi telesni čuvaji pogumno švignili iz vagonov na peron, počasi tekli ob njem in - čistili vrata.

Vendar ni jasno, ali so se želeli izogniti celo najmanjši možnosti, da bi se Kim umazal, ali pa so to morda storili tudi zaradi njegove varnosti.

Ker gre za njegove telesne stražarje, je možno, da so pazili, da ne bi bile pomotoma kje kakšne strupene snovi, sledi eksploziva ali karkoli, kar bi lahko škodovalo Kim Jong-unu.

Poleg tega so s seboj prinesli tudi sestavljivo rampo, ki je povezala vlak in platformo, da člani severnokorejske delegacije ne bi imeli težav pri sestopu z vlaka …

Kimov pripomoček za sestop z vlaka. Vir: Pixsell

Kimovi telesni stražarji tesno sledijo svojemu šefu, zato jih je svetovni splet vzljubil zlasti po objavi posnetka, na katerem se lepo vidi, kako strumno tečejo tudi ob njegovi limuzini.

Dobrodošlica: Kimov prihod v Vladivostok. Vir: Pixsell

Severnokorejski voditelj se je davi prvič sestal s Putinom.

Pogovarjala sta se tudi o (propadlih) pogajanjih med Pjongjangom in Washingtonom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek