REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Boštjan M. Zupančič: “Problem slovenskega prava je, da se ga prakticira v slovenščini.”

Boštjan M. Zupančič: “Problem slovenskega prava je, da se ga prakticira v slovenščini.”Boštjan M. Zupančič, foto: Facebook

Nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice opozarja na številne pravne nesmisle, ki se dogajajo na slovenskih sodiščih.

Žal so tudi pred samm ESČP določeni “državni” in “interesni filtri”, tako da je neodvisnost pravosodja dejansko precej vprašljiv kategorija. Razlog za vztrajanje s pravom skreganih, nesmiselnih odločitev v prostoru slovenskega pravosodja pa Boštjan M. Zupančič vidi tudi v “carnski barieri jezika”, ki zelo dobro skriva takne nesmisle pred evropsko in svetovno javnostjo.

Če se določene nepravilnosti namreč razkrivajo v francoščini ali angleščini, potem zanje zve in jih razume cel svet.

Če ne, je to po oceni BMZ-ja zavarovano z neprepustno pregrajo jezika — in zato se lahko v tem, omejenem nacionalnem prostoru dogajajo stvari, (in napredujejo sodniki, avtorji absurdnih sodb) ki drugje ne bi mogli uspeti. 

Na vse to opozarja sodnik, katerega kritično analizo delovanja ESČP v Sloveniji - ne želi tiskati nihče.

Kar je verjetno še en, dodaten dokaz zaprtosti in omejenosti slovenskega medijskega prostora in žalosten dokaz točnosti njegove kritike.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek