REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»To bi tudi Freuda razveselilo«: novinar naredil lapsus, ki ga je Lavrov komaj dočakal

»To bi tudi Freuda razveselilo«: novinar naredil lapsus, ki ga je Lavrov komaj dočakalSergej Lavrov | Vir: Pixsell

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je s hudomušno pripombo spravil v smeh in dobro voljo publiko ob srečanju s predstavniki Evropskega poslovnega združenja v Moskvi.

Ameriški novinar je Lavrova vprašal, ali smatra, da se bodo odnosi med ZDA in Ameriko še naprej slabšali.

Enemu ameriškemu novinarju se je namreč pripetila neljuba napaka, ko je želel zastaviti vprašanje ruskemu ministru.

Namesto da bi ga vprašal, kaj si misli o prihodnosti rusko-ameriških odnosov, je novinar Lavrova vprašal, ali smatra, da se bodo odnosi med ZDA in Ameriko še naprej slabšali ali pa obstaja možnost za izboljšanje.

Kot je razvidno iz videoposnetka, objavljenega na Facebooku, je nerodno vprašanje razveselilo tako ruskega zunanjega ministra, kot zbrane novinarje. 

»Hvala vam. Menim, da bi se tudi Sigmund Freud razveselil takemu lapususu,« je hudomušno odvrnil Lavrov in dodal, da je očitno koren težav v odnosih med Moskvo in Washingtonom pravzaprav - znotraj samih Združenih držav Amerike.

Kajti pri odnosih »med ZDA in Ameriko« gre seveda lahko samo za »znotraj-ameriške« razprtije, ki z mednarodnimi odnosi nimajo veliko zveze, še posebej pa ne z Rusijo ...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek