REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Razbojniška albanska dvojčka vlečeta policijo za nos – zaradi bizarnega razloga ju ne morejo spraviti za rešetke

Razbojniška albanska dvojčka vlečeta policijo za nos – zaradi bizarnega razloga ju ne morejo spraviti za rešetkeKdo je kdo? Razbojniška brata Trushi, vir: YouTube

Sodniki so dobesedno pretreseni zaradi oprostilne sodbe profesionalnega tatu, ki je posledica dejstva, da sodnik ni mogel izven razumnega dvoma ugotoviti, ali bo poslal za zapahe pravega storilca zločinov, pišejo osrednji italijanski mediji.

Vse to je prišlo do živega tudi italijanskemu notranjemu ministru Matteu Salviniju, ki je osuplost nad izigravanjem sodišč in škandaloznima dvojčkoma kazal kar prek družbenih omrežjih.

Afera je dvignila na noge javnost, predvsem v severni Italiji, kjer razbojniška dvojčka že vrsto let sejeta »strah in trepet«.

Naposled je prišla do živega tudi italijanskemu podpredsedniku vlade in notranjemu ministru Matteu Salviniju, ki je za škandal izvedel iz - medijev.

Brata Trushi, vir: YouTube

Gre za brata Trushi, rojena v Albaniji, ki sta si za svojo nezakonito obrt izbrala - Italijo, in to njen bogatejši, severni del.

Enako se oblačita in imata enake tetovaže ter identični, sicer zelo nenavadni pričeski. 

Edmund in Eduard Trushi sta namreč enojajčna dvojčka, ki se enako oblačita in imata enake tetovaže ter povsem identični, sicer zelo nenavadni pričeski.

Ob vsem tem imata tako podoben genetski profil, da ju je mogoče ločiti le na podlagi prstnih odtisov. Toda fanta, seveda, »pri delu« nosita – rokavice.

Tako enojajčna dvojčka že dlje časa vlečeta za nos tako italijansko policijo kot sodišča, poroča italijanski časnik La Repubblica.

Dvojčka Trushi nikakor ne uspejo spraviti za zapahe, ker sodiščem ne uspe dognati, kdo od bratov je dejanski storilec posamične tatvine. Edmund ali njegov enojajčni brat dvojček Eduard.

Sodišče v Veroni je pred nekaj dnevi zato moralo spustiti na prostost 34-letnega Eduarda Trushija, kljub vrsti dokazov in obtožb zaradi več vlomov in težke tatvine ter povzročitve hudih telesnih poškodb, ker niti na podlagi DNK analiz vzorcev, najdenih na prizoriščih zločinov, ni bilo mogoče onkraj razumnega dvoma dokazati, ali je bil na kraju zločina prav on ali pa njegov brat Edmund.

Res je, da obstajajo bolj natančni, toda zelo dragi testi, ki presegajo finančne omejitve oziroma operativni proračun italijanskih preiskovalnih organov.

Eduardov odvetnik Fabio Porta razkriva, da to ni prvič. Sodišče je njegovo stranko prav tako oprostilo in to že dvakrat prej - prvič leta 2016 in nato še leta 2017, ker ga niti »z DNK testom ni bilo mogoče zanesljivo identificirati«.

Res je, da obstajajo bolj natančni, toda zelo dragi testi, ki presegajo finančne omejitve oziroma operativni proračun italijanskih preiskovalnih organov. Tako se je zaradi finančnih omejitev italijanske policije bratoma Trushi nasmehnila sreča in se lahko še naprej uspešno izogibata roki pravice.

Oba brata imata sicer zajetni policijski kartoteki in ju organi pregona povezujejo z več kot stotimi drznimi vlomi v hiše, predvsem v severni Italiji. Ampak za zdaj jima tega nihče ne more dokazati.

Zadnja (oprostilna) razsodba in poročanje La Repubblice sta očitno spravili ob živce tudi italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, ki je svojo osuplost nad razbojniškima dvojčkoma kazal kar prek družbenih omrežjih.

O njunih podvigih in bizarnem razlogu, zakaj ju navkljub dokazom sodišča ne uspejo obsoditi, so te dni poročali številni svetovni mediji.

S Salvinijevo nejevoljo in ogorčenjem zaradi predrznosti bratov Trushi so domačo publiko seznanili tudi mediji v njuni domovini, Albaniji, kot kaže videoposnetek - spodaj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek