REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

New York: štirje aretirani zaradi načrtovanja napada na muslimansko skupnost

New York: štirje aretirani zaradi načrtovanja napada na muslimansko skupnost

Policija v državi New York je aretirala štiri mlajše moške, eden izmed njih je še mladoleten, zaradi suma načrtovanja napada na muslimansko skupnost Islamberg.

Islamberg je bil ustanovljen v 80. letih prejšnjega stoletja s strani pakistanskega klerika in kamor so se preselili predvsem Afroameričani iz New York Cityja, ki so želeli pobegniti pred kriminalom in prenaseljenosti.

Ob aretaciji so policisti našli improvizirana eksplozivna sredstva in več deset kosov orožja.

Ob aretaciji so policisti našli improvizirana eksplozivna sredstva in več deset kosov orožja. Aretacije je spodbudila prijava s strani šolarja, ko je slišal sošolca, 16-letnika, prejšnji petek govoriti o skupnosti in napadu.

18-letni Andrew Crysel, 19-letni Vincent Vetromile in 20-letni Brian Colaneri ter neimenovani 16-letnik bodo danes soočeni s sodnikom, pri čemer so vsi obtoženi kriminalne posesti orožja in zarote. 

Vsi štirje so doma iz mesta Greece na severozahodu države New York, pri čemer so bili najmanj trije izmed njih taborniki. Med aretacijami in hišnimi preiskavami so na domu najmlajšega našli najmanj tri eksplozivna sredstva, izdelana iz večjih kozarcev in cilindrov, ki si bili napolnjeni z žeblji in drugimi potencialnimi šrapneli. Prav tako so odkrili 23 kosov strelnega orožja

Islamberg med lokalnimi prebivalci uživa ugled mirnega in prijaznega naselja, a je bil tudi predmet več teorij zarot.

Islamberg med lokalnimi prebivalci uživa ugled mirnega in prijaznega naselja, a je bil tudi predmet več teorij zarot. Tako nekateri desničarji trdijo, da je naselje krinka za izvajanje urjenja za teroristične napade. Že leta 2017 je bil obsojen človek, ki je leta 2015 načrtoval požig lokalne mošeje. Prav tega leta (2015) je en drugi grozil skupnosti z oboroženim napadom, še poroča BBC.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek