REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemška policija nadaljuje z aretacijami skrajno-desničarskih teroristov

Nemška policija nadaljuje z aretacijami skrajno-desničarskih teroristov

Včeraj zjutraj je več kot sto policistov izvedlo hišne preiskave na Saškem in Bavarskem pri članih skrajno- desničarske teroristične skupine »Revolucija Chemnitz«. Sprva so prijeli šest moških, starih med 20 in 30 leti, ki so osumljeni vzpostavitve teroristične skupine.
Skupino je ustanovil oz. vodil 30-letni Christian K., ki je bil aretiran že 14. septembra. Tekom dneva so policisti prijeli še sedmega osumljenca. Skupina je bila poimenovana po mestu Chemnitz, kjer so potekali množični protesti po smrti lokalnega prebivalstva, v katero so bili vpleteni migranti.

Nemški tožilci so povedali, da so člani skupine pripravljali napade na tujce in na ljudi, ki niso delili njihovih političnih nazorov. 

Nemški tožilci so povedali, da so člani skupine pripravljali napade na tujce in na ljudi, ki niso delili njihovih političnih nazorov. Med hišnimi preiskavami so tako našli teleskopske palice, zračno puško in računalniško opremo. Prav tako so nameravali pridobiti  polavtomatsko orožje.
Aretacija vodje skupine je bila izvedena, potem ko je sedmerica v sklopu demonstracij v Chemnitzu izvedla koordiniran napad na tujce, pri čemer so uporabili steklenice, boksarje, in električne paralizatorje. Med napadom je bil en moški poškodovan, zaradi česar je bilo več ljudi aretiranih.
Preiskovalci so tudi sporočili, da je bil incident v Chemnitzu le priprava na večji napad, ki bi ga izvedli 3. oktobra, na državni praznik nemške združitve.

Preiskovalci so tudi sporočili, da je bil incident v Chemnitzu le priprava na večji napad, ki bi ga izvedli 3. oktobra, na državni praznik nemške združitve. 

Prav tako so razkrili, da so vsi aretirani bili člani neonacistične, huliganske in skinhead scene na področju Chemnitza in da so se smatrali za vodilne člane skrajnih desničarjev na Saškem. Skupina naj bi prav tako nameravala »zrušiti demokratično vladavino pravo«.
Družbeni nemir v Chemnitzu je sprožila smrt nemško-kubanskega prebivalstva, ki je bil po prepiru in pretepu z dvema azilantoma iz Sirije in Iraka zaboden do smrti v začetku septembra, še poroča nemški DW .

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek