REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zmago Jelinčič policiji zaradi groženj ovadil Mira Cerarja

Zmago Jelinčič policiji zaradi groženj ovadil Mira CerarjaZmago Jelinčič

Pred jutrišnjo ustanovno sejo državnega zbora je prišlo besednega in očitno tudi kazensko-pravnega spopada med predsednikom SNC Zmagom Jelinčičem in predsednikom SMC ter predsednikom vlade, ki opravlja tekoče posle, Mirom Cerarjem.

Zmago Jelinčič Plemeniti (Slovenska nacionalna stranka) je namreč Cerarja, kot poroča Požareport, prijavil policiji. Miro Cerar naj bi mu namreč včeraj grozil med včerajšnjim sestankom vseh predsednikov parlamentarnih strank na temo vložitve tožbe zoper Hrvaško, ki se je odvijal v prostorih vlade na Gregorčičevi ulici.

Jelinčič trdi, da mu je predsednik vlade Cerar med debato zabrusil, "naj pazi, kaj govori, da se mu ne bo kaj zgodilo".

Takoj so mi prišli pred oči dogodki političnega uboja Krambergerja in sem grožnjo vzel zelo resno, je zapisal Zmago Jelinčič

To je Jelinčič sprejel kot grožnjo ter zato zapustil sestanek, nato pa Cerarja ovadil na Policijski postaji Ljubljana Center.

"Prijava grožnje. Podpisani Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik Slovenske nacionalne stranke in poslanec državnega zbora Republike Slovenije podajam prijavo grožnje, ki jo je izrekel predsednik vlade v odstopu, gospod Miro Cerar, na včerajšnjem sestanku predsednikov parlamentarnih političnih strank, ki je potekal na Gregorčičevi ulici 20 v sobi 72. 

Med debato mi je gospod Cerar zabrusil naj pazim kaj govorim, da se mi ne bo kaj zgodilo, kar sem sprejel kot grožnjo in zato tudi zapustil sestanek.

Ivan Kramberger

Grožnja, ki je prišla iz ust najvišjega predstavnika oblasti v Republiki, ki ima v rokah vse vzvode oblasti in povezav, me je zelo prestrašila in začel sem se bati za sebe, še bolj pa za svojo družino. Takoj so mi prišli pred oči dogodki političnega uboja Krambergerja in sem grožnjo vzel zelo resno.

Ponavljam da me je strah zase in za svojo družino, za to dejanje prijavljam in želim da se razišče ozadje teh groženj. Prosim, da me o poteku dogajanj obveščate. Dosegljiv sem na elektronski naslov info@sns.si, po telefonu na 041 610 281 ali po pošti na naslov Bleiweisova 13, 1000 Ljubljana.S spoštovanjem, Zmago Jelinčič Plemeniti," piše v ovadbi predsednika Slovenske nacionalne stranke, ki ima v novi sestavi Državnega zbora štiri poslance.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek