REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hitler uvrščen med največje in vplivne svetovne voditelje

Hitler uvrščen med največje in vplivne svetovne voditelje

Indijska založba Pegasus je izdala knjigo posvečeno največjim svetovnim voditeljem, in v knjigo so uvrstili tudi nemškega diktatorja Adolfa Hitlerja. Svetovna judovska organizacija "The Wiesenthal Center" je ta teden opozorila na neomejeno navdušenje nad Hitlerjem in nacizmom v določenih delih sveta.

V knjigo za otroke so tako Hitlerja uvrstili ob bok drugih pomembnih političnih osebnosti novejše zgodovine, kot so indijski voditelj Mathama Gandi, južnoafriški predsednik Nelson Mandela, indijski premier Narendra Modi, burmska voditeljica Aung San Suu Kyi, ameriški predsednik Barack Obama, itd. 

Vsi ti ljudje so tako bili "vplivni svetovni voditelji, ki so posvetili svoje življenje za izboljšanje svojih držav in ljudi, živečih v njih," so zapisali pri založbi. 

Vsi ti ljudje so tako bili "vplivni svetovni voditelji, ki so posvetili svoje življenje za izboljšanje svojih držav in ljudi, živečih v njih," so zapisali pri založbi. Wiesenthalov center je ta opis komentiral sledeče: "Posvetili izboljšanju držav in ljudi? Adolf Hitler? Ta opis bo povzročil solze na licih nacistov in njihovih rasističnih neonacističnih potomcev." 

 

Dalje so še zapisali: "Uvrstitev Hitlerja med prave velike politične in človekoljubne voditelje je ogabno, še posebej, ker je knjiga namenjena mladim, ki imajo malo ali nič znanja o svetovni zgodovini in etiki."

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek