REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Opel Mokka v razred vnaša številne nove sisteme

Opel Mokka v razred vnaša številne nove sisteme

Mokka je na trgu že stara znanka, a s prenovo je prejela kar nekaj novih sistemov, ki naredijo vožnjo varnejšo in udobnejšo. Med njimi je zagotovo zelo pomemben sistem elektronske kontrole stabilnosti ESPPlus, ki združuje še pomoč pri speljevanju v klanec (HSA) ter pomoč pri vožnji po klancu navzdol (HDC). Kontrola zdrsa je pri vseh Mokkah standardna oprema in se obnaša kot kakšen diferencial z omejenim zdrsom, preprečuje vrtenje kolesa v prazno in je odlična podpora pogonu na vsa kolesa.

Naslednji izredno uporaben sistem so Oplove prilagodljive luči AFL+. Sistem prilagaja intenzivnost svetilnosti ter doseg, s čimer ustvarja najboljšo osvetlitev v mestu, na odprti cesti ali na avtocesti. Tu je tudi nova generacija Opel Eye sprednje kamere, ki opozarja na možnost frontalnega naleta (FCA), prepoznava prometne znake ter opozarja pri nenamerni vožnji preko črte (LDW). Kamera prepozna tudi simbole in informacije iz začasnih LED zaslonov ob cesti ter tako pomaga preprečiti prometne prekrške ali prometne nezgode. Tudi parkiranje je sedaj lažje, saj so v pomoč sprednji in zadnji senzorji.

Mokka je lahko opremljena tudi z večkrat nagrajenimi ergonomskimi sedeži AGR (Aktion Gesunder Rücken). Voznikov sedež, ki je nastavljiv v osem smeri je prvi nagrajeni sedež v B segmentu vozil. Sedež je moral zadovoljiti deset pomembnih kriterijev, med njimi štiri smerno podporo v ledvenem delu, podaljšanje sedalnega dela, bočno podporo … Tudi vzglavniki so nastavljivi v štiri smeri.

Tovorne lastnosti Mokke je možno povečati s sistemom FlexFix, ki lahko prepelje dva kolesa teže do 60 kilogramov. Tudi kadar sta na nosilcu dve kolesi je nosilec možno nagniti da lahko odpremo prtljažnik, ob podiranju zadnje klopi v razmerju 60:40 se ustvari ravno dno za prevoz dodatnih rekvizitov, s čimer je Mokka odličen avtomobil za osebe z aktivnim načinom življenja.

Najnovejša pridobitev pri Mokki pa je zagotovo sistem Opel OnStar. To je sistem, ki samodejno kliče pomoč v primeru nesreče, z njim lahko pokličete pomoč na cesti ali nujno medicinsko pomoč, v veliko pomoč pa je tudi pri kraji vozila. Sistem ponuja povezavo z različnimi aplikacijami za pametni telefon, v pomoč pa vam bo možnost rezervacije sobe v hotelu, iskanje prostega parkirnega mesta, diagnostika na vozilu …

Seveda pa to še vedno niso vsi sistemi, ki so našli svoje mesto v Mokki, lahko pa zagotovimo, da je Oplova Mokka postala zares pameten avtomobil, ki vam bo vedno v veliko pomoč na cesti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek