REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Joe Biden: »Z Ukrajino bomo, kolikor bo potrebno, da bi bili prepričani, da jih ne bo porazila Ukrajina!«

Joe Biden: »Z Ukrajino bomo, kolikor bo potrebno, da bi bili prepričani, da jih ne bo porazila Ukrajina!«Zmedeni Biden. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ameriški predsednik Joe Biden je znan po različnih spodrsljajih, v katerih zelo pogosto zamenja kraje, čase, osebe in pogosto tudi države.

V mnogih ti spodrsljaji vzbujajo nelagodje, ko pomislijo na to, da gre za spodrsljaje osebe, ki odloča o vojnah in miru...

V njegovi starosti takšni problemi niso nič neobičajnega.

Toda v mnogih ti spodrsljaji 80-letnega ameriškega predsednika vzbujajo nelagodje, ko pomislijo na to, da gre za spodrsljaje osebe, ki vodi »svoboden svet«, odloča o vojnah in miru in ima pod palcem sprožilec za enega od najbolj uničujočih vojaških in jedrskih arzenalov na svetu, takoj za Rusijo.

V zadnjih dveh primerih je med govorom na vrhu G-7 Biden najprej zatrdil, da se bo zvezi NATO priključila Švica – namesto Švedske.

Hitro se je sicer popravil, toda slab vtis je ostal.

Nato pa je dodal, da bodo Združene države Amerike režim v Kijevu podpirale tako dolgo, da bodo gotove, da Ukrajino ne bo porazila – Ukrajina!

»Z Ukrajino bomo, kolikor bo potrebno, da bi bili prepričani, da jih ne bo porazila Ukrajina!«, je dejal Biden.

To je torej »pronicljiv« mož, ki mu sledijo ostali »modreci« iz Evropske unije, skupaj z vrhom slovenske uradne politike in celo Slavojem Žižkom, mojstrom za vse, od psihoanalize do geopolitike.

Vse to na družbenih omrežjih seveda sproža predvsem - salve smeha...

Res, le kaj bi lahko šlo narobe?

Delite članek